Over ons

Er was eens ‘Goed doen voor een ander’.

Stel: je kan vanaf morgen jouw hele leven opnieuw indelen. Wat ga je dan doen? Los van of het realistisch of haalbaar is. Dit vroeg ik mezelf af toen ik ongelukkig was en me eenzaam voelde. Het was in een periode waarin ik na 19 jaar ondernemerschap een keerpunt in mijn leven bereikte. Hoe dat kwam? ‘Carrière maken’, was mijn drijfveer om gelukkig te worden. Wat uiteindelijk niet de juiste motivatie bleek te zijn. Achteraf heb ik nooit nagedacht over ‘Waarom’ ik deed wat ik deed. Mijn naam is Edward Molkenboer, oprichter van Tell to Inspire.

Edward Molkenboer

Edward en Sjaak Molkenboer

Het begin
13 januari 2016 richtte ik Stichting Goed doen voor een ander op, met als missie: ‘mensen stimuleren om elkaar te helpen’. Om dit te ervaren heb ik me als oprichter een week dakloos gemaakt. Wie zou mij helpen wanneer ik zonder eten, geld of slaapplaats om hulp vroeg? Ik sliep bij verschillende daklozen opvangcentra en maakte de ‘harde kant’ van de maatschappij mee. Maar ook de sociale kant. Zo gaven mensen eten en boden vreemden een slaapplaats aan. Na deze ervaring besloot ik mijn werk op te geven. Zo creëerde ik focus om mijn missie te volbrengen. Dit was de start van een uitdagende periode.

De weg naar Tell to Inspire
Tell to Inspire is in vele verschillende vormen gegoten voordat het de vaste basis kreeg die het nu is. Zo begon het in 2017 met een ‘Act of love’ waar deelnemers over heel de wereld aan deelnamen. Begon ik daarna mijzelf in te zetten voor eenzamere ouderen door koffie te schenken in de verzorgingstehuizen en andere te inspireren het samen met mij te doen. Zo besloot ik om de verhalen te publiceren in een boek samen met 150 personen waarin wij de vraag stelden; ‘Wat kan ik van u leren?’.

Uit deze verhalen kreeg ik de motivatie om zelf mijn verhalen te delen en andere te stimuleren hetzelfde te doen. Als spreker werd ik gevraagd voor lezingen. Zo kwam het dat ik als oprichter van Goed doen voor een ander een Tedx talk gaf. Tijdens deze lezing liet ik Mevrouw Van Huis op het podium komen, een eenzame dame (98) die tien jaar geen bezoek had gehad. Ik vroeg het publiek te helpen, door een afspraak met haar te maken. Binnen een week was voor een heel jaar haar agenda gevuld.

Tedx Talk Edward Molkenboer

Bewustwording
Als spreker realiseerde ik mij wat de kracht van storytelling kan brengen. Door vertellen van verhalen zijn sprekers in staat om de wereld te veranderen. Verhalen inspireren. Ze zorgen voor verbinding, inzicht en zetten aan tot actie. Zo ontstond het idee van een podium waarop sprekers inspirerende verhalen vertellen. Waarbij het publiek gevraagd wordt om social impact te maken. Een methode die exact aansluit op mijn levensmissie. Juli 2019 vond succesvol het eerste event plaats onder de naam ‘Tell to Inspire’.

En toen … stond ineens de wereld op zijn kop vanwege het coronavirus. Nog voordat het virus Nederland bereikte, bedacht ik dat er vast behoefte zou zijn aan inspiratie. Juist in een tijd waarin we verlangen naar verbinding. Toen heel Nederland ‘in lockdown’ ging, besloot ik om direct aan een methode te werken die hierin zou voorzien.

Ondanks het grote sucess van de eerste twee editie van Tell to Inspire, wilde en kon ik dit project niet alleen voortzetten. Daarom stel ik jullie graag voor aan mijn topteam.

Dieke Teirlinck

Dieke Teirlinck

Hallo! Mijn naam is Dieke Teirlinck en ik kom uit het mooie Brabant. Ik ben 24 jaar oud en studeer Leisure and Eventmanagement in Breda. Via mijn opleiding ben ik bij Tell to Inspire gekomen en heb hier stage gelopen van september 2021 tot januari 2022. Door de corona maatregelen kon onze plannen helaas niet door gaan en hebben we daarom een nieuw concept moeten bedenken voor Tell to Inspire, de Social Impact Challenges! Door mijn rol in het bedenken en ontwikkelen van dit concept voelde ik mij zo verbonden met het bedrijf dat ik ook na mijn stage ben blijven hangen.

Binnen Tell to Inspire staat het creëren van verbinding en andere inspireren centraal. Deze dingen zijn voor mij ook erg belangrijk omdat ik zelf ook altijd op zoek ben naar verbinding en hoe ik andere kan verbinden. Ik vind het leuk om mensen samen te brengen en ze open te stellen voor andere perspectieven die ze anders misschien nooit zouden zien.

Lieke Poel

Lieke Poel

Zoals hierboven te zien is mijn naam Lieke Poel. Ik ben 21 jaar en een ras echte Rotterdammer. Momenteel woon ik nu samen met mijn vriend in Zeeland op het platteland in Oud-Vossemeer. In 2019 ben ik begonnen aan de opleiding Leisure and Eventmanagement en ben ik in september 2021 begonnen met een stage bij Tell to Inspire. Een stage waarvan ik kan zeggen dat hij volledig anders is gelopen dan ik in eerste instantie voor ogen had. In positieve zin natuurlijk. Door de enorme vrijheid die wij kregen van Edward heb ik mij persoonlijk maar ook professioneel flink ontwikkeld.

De verbinding die ik voel met Tell to Inspire gaat verder dan enkel alleen een stagebedrijf. Dit ook de reden dat ik heb besloten parttime deel uit te blijven maken van Tell to Inspire als creatieve geest en parttime projectmanager. Ik voel me trots en vereerd dat ik deel uit mag maken van dit topteam!

Evelien Kivits

Evelien Kivits

Hoi! Ik ben Evelien, 20 jaar en tweedejaars student van de opleiding International Leisure & Events Management. In mijn studie specialiseer ik mij op gebied van sociale innovatie, waar de focus gelegd wordt op het verbeteren van de sociale interactie tussen mensen zodat ze nieuwe ideeën, perspectieven of oplossingen kunnen omarmen of bedenken.
Hier heb ik Lieke en Dieke leren kennen. Zij hebben mij geïntroduceerd bij Tell To Inspire waar ik nu een tijdje stage mag lopen! Ik ben altijd iemand geweest die verandering wil brengen in de samenleving, en ik heb enorm veel zin om met dit team mensen te mogen gaan verbinden en inspireren om goed te doen voor anderen.

Sophie Harmsen

Sophie Harmsen

Mijn naam is Sophie, en ik maak sinds kort deel uit van het Tell to Inspire team als stagiair!
Ik zet mijn creativiteit en kennis binnen de Leisure en Events sector in om een bijdrage te kunnen leveren aan de creatieve processen-en productie binnen de organisatie. Met het streven om ontmoetingen te creëren dat waardevolle samenwerkingen tussen bedrijven in gang zet.

Wat? (Missie Tell to Inspire)
‘Mensen inspireren om elkaar te helpen’.

Hoe? (Visie)
Een wereldwijde community die met en voor elkaar social impact maakt.

Hoe groter het aantal hoe groter de impact. Met als doel op 13 januari 2029 een wereldwijde dekking. Waarvan 13 landen verdeeld over alle werelddelen deelnemen.

‘Waarom’ op 13 januari 2029?
Op die dag heb ik exact dezelfde leeftijd als mijn vader, toen hij kanker had. Toen hij dit op 13 januari hoorde was zijn eerste reactie, “Shit, dan kan ik geen opa worden.” Zeven weken later is hij op zijn 54-ste begraven. Mijn vader was nog niet klaar voor zijn dood. Zo wilde hij nog meer van betekenis zijn, bijvoorbeeld als opa.

Waarom ik nu doe wat ik doe? Ik wil op mijn 54-ste kunnen terugkijken op iets wat van betekenis is. Namelijk Tell to Inspire als methode, waardoor vele mensen weer van betekenis zijn voor anderen. Zodat zelfs na mijn dood, Tell to Inspire de wereld blijft inspireren. Ter ere van mijn vader.

En pa, ik weet dat je nu mee leest … “Bedankt voor de inspiratie die jij me geschonken hebt. Ik hou van je.”

Liefs,
Edward

Delen:

Edward boeken?
Mail naar info@telltoinspire.com als je Edward Molkenboer wilt inhuren als spreker voor een congres of seminar of andersoortige evenement. Een lezing van Edward verzekert je van een indrukwekkende ervaring die het publiek niet snel zal vergeten. Meer weten? Neem contact op om direct te boeken of vraag naar een vrijblijvende offerte op maat.

Lees ook

ONTMOET ELKAAR

Kan jij extra hulp gebruiken om nieuwe kansen en samenwerkingen te creëren? Aarzel dan niet en meldt je aan voor het Social Impact Netwerkevent! Graag brengen wij jou in contact met bedrijven en organisaties die maatschappelijk verantwoord willen ondernemen. Wellicht vind jij hier jouw perfecte match!  — lees meer —

ONDERNEMEN MET SOCIAL IMPACT

Hoe maak je social impact en verbind je dit aan de missie van jouw bedrijf? Wij helpen jou graag met deze uitdaging. Door de mogelijkheid om met meerdere goede doelen en andere bedrijven om tafel te zitten, ga je samen opzoek naar beste manier om social impact te maken.  — lees meer —

WALL OF FAME

Na het speeddaten tussen goede doelen en bedrijven hopen wij deze connectie voort te zetten. Tijdens het netwerkevent zijn er voor bedrijven verschillende challenges die zij kunnen uitvoeren voor het goede doel.  Tijdens de uitvoering van deze challenges maken wij graag foto’s van jullie om deze herinnering te koesteren. Durf jij de challenge aan? Dan zien we jou graag shinen op onze wall of fame tijdens de Social Impact Tour.  — lees meer —

BEZOEK ONS NETWERKEVENT

Wil jij met je bedrijf/onderneming je inzetten voor het goede doel, maar weet jij niet goed hoe je met hen in contact komt? Bezoek dan ons Social Impact Netwerkevent! Speeddate met CEO’s van onder andere Make-A-Wish en Amnesty International. Zij vertellen je graag hoe je samen social impact kan maken. — lees meer —