Thuiswerken met social impact

Thuiswerken, Zoomsessies en vergaderingen in Teams zijn aan de orde van de dag. Een prima tijdelijke oplossing, maar we missen steeds meer de verbinding met elkaar. Geen praatje meer bij de koffiemachine. Of sociale activiteiten zoals het bezoeken van eenzame ouderen. Wat nu als we daar samen verandering in brengen? Dit is nu mogelijk omdat Tell to Inspire ‘Thuiswerken met social impactintroduceert. Een initiatief in samenwerking met de Impact Bakkerij en Omapost.nl.Voor wie maken we social impact?

Met ons initiatief maken we social impact voor eenzame ouderen, de event- én horecabranche. Lees hoe je in vier stappen partner kan worden als gemeente, bedrijf of netwerkorganisatie.


Doe ook mee en inspireer Nederland.


1. Verbinding met elkaar

Het initiatief start met een online inspiratiesessie. Wij bieden vier sessies aan, waarvan je er één kunt kiezen. Bijvoorbeeld ‘ … ‘ Edward Molkenboer (Oprichter Tell to Inspire) vertelt zijn verhaal wat gaat over de periode waarin hij eenzaam was. Hij besloot zich voor eenzame ouderen in te zetten en werd als Tedx spreker gevraagd om hierover te vertellen. Tijdens de inspiratiesessie vertelt Edward hoe hierdoor het idee ontstond voor ‘Thuiswerken met social impact’.

1. STORYTELLING
Leer de basistechnieken van storytelling

2. ONLINE PRESENTEREN
Leer de basistechnieken van storytelling

3. DE KRACHT VAN EEN SLECHT IDEE
Hoe realiseer je creatieve en uitvoerbare ideeën?

4. SOCIAL IMPACT ALS …
Hoe creëer je ambassadeurs voor jouw missie?

Daarna vervolgt Sanna Langereis (Storytelling Trainer) de inspiratiesessie. Zij begeleid dit interactieve deel met als thema ‘Dit ben ik echt’. Sanna deelt eerst de basistechnieken van storytelling. Daarna worden deelnemers gevraagd hun verhalen met elkaar te delen. Door te luisteren inspireren ze elkaar én creëren we de verbinding.
Alle inspiratiesessie wordt afgesloten met een social impact activiteit voor eenzame ouderen.

Registreer een nieuw account

€4.120
opgehaald
57
€1.000
streefbedrag

“Geef aandacht aan eenzame ouderen in je eigen woonplaats.”


2. Social impact voor eenzame ouderen

Aan de deelnemers wordt gevraagd om allemaal één kaart voor een oudere te schrijven. Onderstaand zie je in een video van 2019 hoe we dit uitgevoerd hebben. Vanwege Corona worden de persoonlijke teksten nu online ingevoerd. Daarna worden de kaarten geprint door Omapost.nl en later uitgedeeld. Aanvullend kan er aan ouderen een twee uur durend event aangeboden worden. Dit is mogelijk omdat Tell to Inspire de Social Impact Tour organiseert. Via livestream kunnen ouderen dit in hun eigen buurt- of verpleeghuis kijken.

Thema van het event is ‘Dit ben ik echt’. Ouderen kunnen genieten van inspirerende sprekers aangevuld met dans, muziek, cabaret én social impact. Dit is een live registratie met zeven camera’s en te vergelijken met een tv-show. Partners zoals gemeentes, bedrijven of netwerkorganisaties vragen we om tickets te kopen. Door het afnemen van tickets wordt ook de event- en horecabranche gesteund.3. Social impact voor event- en horecabranche

Met een deel van de ticketprijs wordt het event geproduceerd. Met een andere deel wordt de getroffen horeca betaald. Tell to Inspire zet de lokale horeca in voor het maken van lunches voor ouderen. Aan de lunches worden de kaarten toegevoegd die tijdens de inspiratiesessie geschreven zijn. Deze worden uitgedeeld in buurt- en verpleeghuizen. Na de lunch kijken de ouderen via livestreaming naar het event.

Tell to Inspire filmt dat de lunches en kaarten uitgedeeld worden door partners, zoals gemeentes, bedrijven of netwerkorganisaties. Zodat er een video ontstaat die deze partners op social media kunnen delen. Dit gebeurt allemaal in de plaats waar een partner gevestigd is. Hierdoor wordt er lokaal social impact gemaakt. Partners kunnen vervolgens kiezen om hiermee heel Nederland te inspireren.


Wordt als partner geïnterviewd tijdens het event.

4. Partners inspireren Nederland

De geproduceerde video’s tonen we tijdens één van de events van de Social Impact Tour. Na het tonen van de video worden de partners geïnterviewd. Dit vindt live in de eventlocatie plaats en gebeurt op het podium (zie onderstaande foto). Het interview wordt afgesloten met de oproep aan Nederland, om net als de partners, de eenzame ouderen, event- en horecabranche te steunen.


Wat is de looptijd van ons initiatief?

Aanmelden voor ons initiatief kan per direct tot 13 juli 2021. Vanwege livestreaming gaan de events altijd door. Onderstaand tref je de data van de komende events.Samen social impact maken?
Plan een belafspraak

Heb je interesse? Dan komen wij graag persoonlijk met je in contact. Dit kan door onderstaand een belafspraak te plannen. Tijdens dit gesprek vertellen we graag hoe je als partner kunt investeren in social impact. Wanneer we partners worden neemt Jacqueline van Dijk van de Impact Bakkerij de begeleiding op zich.Ontvang na aanmelding een PDF met aanvullende info.Hoe is Tell to Inspire ontstaan?

De Social Impact Tour van Tell to Inspire is geen tijdelijk Corona-initiatief. Het is voortgekomen uit een initiatief dat in 2016 is gestart. Met Tell to Inspire richten wij onze doelstellingen op 2029. Wil je hier meer over lezen? Klik dan op deze link.


Hoe bekijk ik de livestream van een event? – Klik hier –

Hoe kan ik het event op locatie bekijken? – Klik hier –

Hoe kan ik als eventlocatie meedoen? – Klik hier –

Hoe kan ik als verpleeghuis meedoen? – Klik hier –


Fotografie van deze publicatie: Lisa Roos en Rob Ouwerkerk


0 reacties op “Thuiswerken met social impact

Geef een reactie