Theaters gezocht

Wij zijn Tell to Inspire en hebben als missie; ‘Mensen inspireren én stimuleren om elkaar te helpen’. Inspireren doen wij door het geven van workshops én door theatervoorstellingen te organiseren. ‘Elkaar helpen’, doen wij door sociale initiatieven te verbinden aan onze voorstellingen.Wie willen wij helpen?

Onze maatschappij wordt getroffen door Corona. Bij ouderen ontstaat meer eenzaamheid. Familie komt beperkt op bezoek. Een uitje naar het theater of de horeca wordt steeds uitgesteld. Wij vroegen ons af: ‘hoe kunnen wij voorstellingen realiseren, waarbij wij ouderen én de getroffen branches helpen?’ De ‘Social Impact Theatertour’ is ons antwoord op deze vraag. Gedurende zes voorstellingen staan inspirerende sprekersdansers en muzikanten op het podium. Wij starten 28 januari bij Theater Philharmonie Haarlem. Elke voorstelling wordt live gestreamd. Daarna gaan wij de theatertour landelijk uitbreiden naar meerdere theaters.


“Theaters kunnen direct inkomsten genereren.


Hoe steunen wij theaters?

Wij steunen theaters door in 2021 hun zalen te huren voor onze voorstellingen. Om dit te bekostigen verkopen we ‘Social Impact tickets‘. Kopers van de tickets kunnen de gestreamde voorstelling bekijken die in Haarlem gespeeld wordt. Theaters in Nederland kunnen deze tickets ook verkopen. Hierdoor genereren ze inkomsten voor hun eigen theater. Dit werkt als volgt:

 • Elk deelnemend theater krijgt een button om op hun website te plaatsen;
 • op deze button staat ‘Social Impact tickets‘ bestellen’;
 • als iemand via deze button een ticket besteld, dan ontvangt het theater steun;
 • Tell to Inspire reserveert dan € 20,- per ticket voor het theater.

De voorstellingen eindigen 13 april in Haarlem. Theaters die tickets verkocht hebben, ontvangen daarna hun gereserveerde bedrag. Dit dient als vooruitbetaling voor hun zaalhuur. Vanaf mei 2021 zal Tell to Inspire de theaters benaderen, om speeldata in hun eigen theater te bespreken.

Meer weten over onze aanpak?

Ben je enthousiast en wil je direct aanmelden? Kies dan onderstaand voor optie 1. Lees eerst even door en daarna kom je bij het aanmeldformulier. Wil je een persoonlijke toelichting? Kies dan voor optie 2 en meld je dan aan voor één onze Zoomsessies.


‘Theaters steunen de horeca.’


Hoe helpen we ouderen en de horeca?

Theaters die deelnemen steunen ook ouderen én de getroffen horeca. Ouderen kunnen namelijk de theatervoorstelling bekijken … in hun eigen verpleeghuis! Dit realiseren we door livestreaming naar de verpleeghuizen.

Daarnaast wordt een deel van de ticketprijs gereserveerd voor de getroffen horeca. Zij maken diners voor ouderen, die landelijk verdeeld worden over buurt -en verpleeghuizen. De diners kunnen ouderen voor de livestream nuttigen in hun gemeenschapsruimte.


“Elke theater ontvangt een ‘Social Mediakit’.”


Hoe zorgen we samen voor succes?

Ieder deelnemend theater wordt vermeld op Tell to Inspire.com. Om deelname te promoten bieden we een ‘Social Mediakit’ aan. De communicatieafdeling van het theater kan deze gebruiken. De inhoud bestaat uit:

 • Persbericht om naar lokale media te verzenden.
 • Zes kant-en-klare berichten om op social media te plaatsen.
 • 30 Gratis ‘Streaming tickets’ om te verloten (waarde € 390,-).
 • Tekst voor nieuwsbrief en website van het theater.
 • Aanvullende foto’s en video’s voor social media.

Door gebruik van de Social Mediakit zorgen we samen voor een groot bereik.Wanneer zijn de voorstellingen?

De voorstellingen worden zes keer gespeeld. Per voorstelling staan er weer andere sprekers, dansers en muzikanten op het podium. De speeldata zijn:

 • Do. 28 januari
 • Vr. 12 februari
 • Vr. 19 februari
 • Ma. 8 maart
 • Wo. 24 maart
 • Di. 13 april

Elke voorstelling is van 19:00 tot 21:15 uur, inclusief een pauze. De uitzending kan daarna online teruggekeken worden.


“We starten met 36 theaters.”


Hoe kan ik als theater aanmelden?

Aanmelden kan alleen online. In de opstartfase starten we met selectie van 36 theaters. De theaters die in deze fase niet geselecteerd worden, komen op de wachtlijst voor deelname. Na aanmelding volgen verdere instructies per e-mail. Aanmelden kan via onderstaand formulier:
Meer info over de theatertour?

Wil je meer lezen over de inhoud van de voorstelling, of wat we communiceren richting de kopers van de Social impact tickets? Klik dan hier en je kunt alles lezen.


“De theatertour is voortgekomen uit een initiatief van 2016.”


Hoe is Tell to Inspire ontstaan?

De Social Impact Theatertour van Tell to Inspire is geen tijdelijk Corona-initiatief. Het is voortgekomen uit een initiatief welke in 2016 is gestart. Met Tell to Inspire richten wij onze doelstellingen op 2029. Wil je hier meer over lezen? Klik dan op deze link.


Fotografie van deze publicatie: Lisa Roos en Rob Ouwerkerk


0 reacties op “Theaters gezocht

Geef een reactie