Theaters gezocht

Wij zijn Tell to Inspire en hebben als missie; ‘Mensen inspireren én stimuleren om elkaar te helpen’. Inspireren doen wij door het geven van workshops én door theatervoorstellingen te organiseren. ‘Elkaar helpen’, doen wij door sociale initiatieven te verbinden aan onze voorstellingen.Wie willen wij helpen?

Onze maatschappij wordt getroffen door Corona. Bij ouderen ontstaat meer eenzaamheid. Familie komt beperkt op bezoek. Een uitje naar het theater of de horeca wordt steeds uitgesteld. Wij vroegen ons af: ‘hoe kunnen wij voorstellingen realiseren, waarbij wij ouderen én de getroffen branches helpen?’ De ‘Social Impact Theatertour’ is ons antwoord op deze vraag. Gedurende zes voorstellingen staan inspirerende sprekersdansers en muzikanten op het podium. Wij starten 19 februari bij Theater Philharmonie Haarlem. Elke voorstelling wordt live gestreamd. Daarna gaan wij de theatertour landelijk uitbreiden naar meerdere theaters.


“Theaters kunnen direct inkomsten genereren.


Hoe steunen wij theaters?

Wij steunen theaters door in 2021 hun zalen te huren voor onze voorstellingen. Om dit te bekostigen verkopen we ‘Social Impact tickets‘. Kopers van de tickets kunnen de gestreamde voorstelling bekijken die in Haarlem gespeeld wordt. Theaters in Nederland kunnen deze tickets ook verkopen. Hierdoor genereren ze inkomsten voor hun theater én steunen ze de lokale horeca. Dit werkt als volgt:

 • Theaters bieden ‘Social Impact tickets‘ aan via hun website;
 • Tell to Inspire reserveert € 25,- per verkochte ticket;
 • voor steun aan het theater en de lokale horeca.

Theaters die tickets verkocht hebben ontvangen hun gereserveerde bedrag. Gevraagd wordt een deel te besteden aan de lokale horeca. Zodat zij lunches of diners voor ouderen kunnen bereiden. Het andere deel dient als vooruitbetaling voor hun zaalhuur. De voorstellingen eindigen 13 juli in Haarlem. Daarna zal Tell to Inspire de theaters benaderen, om speeldata in hun eigen theater te bespreken.

Meer weten over onze aanpak?

Ben je enthousiast over onze aanpak? Abonneer je dan voor één van onze Zoomsessies. Deze geven wij vanaf 5 maart elke vrijdag om 11:00 uur. Onze Zoomsessie kun je niet terugkijken omdat wij je graag persoonlijk ontmoeten.


‘Theaters steunen de horeca.’


Hoe helpen we ouderen en de horeca?

Theaters die deelnemen vragen we om een buurt -of verpleeghuis te benaderen. Ouderen kunnen namelijk de theatervoorstelling bekijken … in hun eigen gemeenschapsruimte! Dit realiseren we door livestreaming.

Daarnaast wordt gevraagd om lokale horeca te benaderen. Zodat zij de lunches of diners kunnen bereiden. Deze kunnen bezorgd worden bij de buurt -of verpleeghuizen. De lunches of diners kunnen ouderen voor de livestream nuttigen.


“Elke theater ontvangt een ‘Social Mediakit’.”


Hoe zorgen we samen voor succes?

Ieder deelnemend theater wordt vermeld op Tell to Inspire.com. Om deelname te promoten bieden we een ‘Social Mediakit’ aan. De communicatieafdeling van het theater kan deze gebruiken. De inhoud bestaat uit:

 • Persbericht om naar lokale media te verzenden.
 • Zes kant-en-klare berichten om op social media te plaatsen.
 • 30 Gratis ‘Streaming tickets’ om te verloten (waarde € 390,-).
 • Tekst voor nieuwsbrief en website van het theater.
 • Aanvullende foto’s en video’s voor social media.

Door gebruik van de Social Mediakit zorgen we samen voor een groot bereik.Wanneer zijn de voorstellingen?

De voorstellingen worden zes keer gespeeld vanuit Haarlem. Per voorstelling staan er weer andere sprekers, dansers en muzikanten op het podium. De speeldata zijn:

 • Vr. 19 februari
 • Wo. 24 maart
 • Di. 13 april
 • Ma. 17 mei
 • Do. 24 juni
 • di. 13 juli

Elke voorstelling is van 19:00 tot 21:15 uur, inclusief een pauze. De uitzending kan daarna online teruggekeken worden.Meer info over de theatertour?

Wil je meer lezen over de inhoud van de voorstelling, of wat we communiceren richting de kopers van de Social impact tickets? Klik dan hier en je kunt alles lezen.


“De theatertour is voortgekomen uit een initiatief van 2016.”


Hoe is Tell to Inspire ontstaan?

De Social Impact Theatertour van Tell to Inspire is geen tijdelijk Corona-initiatief. Het is voortgekomen uit een initiatief welke in 2016 is gestart. Met Tell to Inspire richten wij onze doelstellingen op 2029. Wil je hier meer over lezen? Klik dan op deze link.


Fotografie van deze publicatie: Lisa Roos en Rob Ouwerkerk


0 reacties op “Theaters gezocht

Geef een reactie