Social Impact Theatertour

Vraag jij je ook af “Wat kan ik vandaag doen, voor mijn plannen van morgen?” Sinds 13 maart is vanuit Tell to Inspire Events gewerkt aan de Social Impact Theatertour. Een inspirerend initiatief waarbij de eventbranche zijn krachten bundelt. En jij kan meedoen! Welkom bij de kracht van het individuele collectief.Wat is de Social Impact Theatertour?

Dit is 1 voorstelling, die door 36 verschillende teams in 36 steden tegelijk uitgevoerd wordt. Elk teamlid vraagt aan zijn eigen netwerk om tickets te bestellen. De opbrengst komt weer ten goede van het team. Zo helpen we elkaar en veranderen we de wereld.

“Onze missie: Inspirerende verhalen vertellen én wereldwijd mensen stimuleren elkaar te helpen.”

Wie staan er op het podium?

De inhoud is gebaseerd op een bestaande voorstelling van Tell to Inspire Events. Tijdens de voorstellingen staan zeven sprekers op het podium met als thema ‘Dit ben ik echt’. Elk verhaal beantwoordt de vraag: Wie is de persoon achter het verhaal? Het is een mix van persoonlijk verhalen, met daarin een waardevolle boodschap. Een podium voor sprekers die willen vertellen welke uitdagingen er persoonlijk overwonnen zijn. Met als afsluiting een waardevolle (levens) les voor het publiek. Naast de sprekers wordt een podium geboden voor sensationele dansers en talentvolle muzikanten.

Hoe maken jullie social impact?

De missie van Tell to Inspire is inspirerende verhalen vertellen en wereldwijd mensen stimuleren elkaar te helpen. Het zal je niet verbazen dat we tijdens de voorstellingen samen met het publiek social impact maken. Tijdens onze voorstelling van november 2019 hebben we ons ingezet voor ouderen in verpleeghuizen. Voor de komende edities blijven we ons inzetten voor de ouderen. Via onderstaande video kun je een voorbeeld bekijken.


Wie werkt mee aan de theatertour?

Gezamenlijk realiseert een team van minimaal 35 personen de voorstelling. Elke team is zelfsturend en werkt samen met de locatie(s) waar de voorstelling uitgevoerd wordt. Het team bestaat uit o.a. :

 • 1 tot 2 Eventmanagers
 • 7 Sprekers
 • 4 tot 6 Muzikanten
 • 2 tot 4 Dansers
 • 1 tot 2 Dagvoorzitters
 • 1 Live-stream Presentator
 • 3 Fotografen
 • 3 Videoproducenten
 • 4 tot 6 Gastvrouwen -en heren
 • 2 Ouderen begeleiders
 • 7 tot 11 Trainers

De theatertour bestaat uit 36 steden x 35 leden per team = 1.260 teamleden. Om het team te steunen werkt Tell to Inspire Events met operationele partners voor de landelijke aansturing. Dit zijn o.a.:

 • Evenementenbureau als aanspreekpunt voor de teams.
 • Producent voor live-streaming.
 • Bureau voor PR -en Communicatie.
 • Bureau voor social media advertising.
 • Bureau voor web en app development.
 • Bureau voor secretarieel en administratieve werkzaamheden.

“Schenk ouderen ook een avondje uit.”


Zijn de voorstellingen ‘Corona-proof’?

Voor elke voorstelling volgen wij de richtlijnen van het RIVM. In onze aanpak houden we rekening met de ‘tweede Corona-golf’ door live-podiumoptredens te combineren met live-streaming. De voorstellingen gaan dus altijd door. Ongeachte het aantal personen wat als live-publiek aanwezig is.

Vanuit welke locaties zijn de live-streams?

Er worden 36 voorstellingen gespeeld in 36 steden. Hierdoor ontstaan dus ook 36 live-streams vanuit alle locaties. De live-stream is interactief; de kijkers thuis, het publiek, de sprekers, muzikanten en dansers kunnen via chatrooms met elkaar communiceren. Een unieke online ervaring welke zorgt voor verbinding. Elke voorstelling heeft zijn eigen speeldata inclusief live-stream. Afhankelijk van het aantal verkochte tickets worden de voorstellingen meerdere keren gespeeld.

Wie begeleidt de live-stream?

De live-streams worden begeleid door presentatoren. Daarnaast werken we samen met een producent voor live-streaming die hoogwaardige producties gaat verzorgen.

“Met de theatertour realiseren we werkgelegenheid.”


Wat kost een ticket?

Er zijn drie soorten tickets te bestellen, dit zijn:

 1. Streaming ticket á € 16,-
  Per voorstelling thuis kijken
 2. Local Support ticket á € 32,-
  Per voorstelling 1 stoel
 3. Ouderen Support ticket á 75,-
  Per voorstelling 2 stoelen

Door aanschaf van de tickets steun je lokale teamleden, trainers, operationeel partners en locaties. Hierover lees je straks meer.

Door bestellen van een ‘Ouderen Support ticket’ steun je ook én schenk je één oudere in een verpleeghuis een avondje uit. Dit is inclusief één stoel voor een begeleider vanuit het verpleeghuis. Je kunt er ook voor kiezen om zelf als begeleider mee te gaan. Per stoel is de ticket € 5,50 duurder ten opzichte van een ‘Local Support ticket’. Dit bedrag wordt voor een deel gebruikt voor het (speciaal) vervoer naar de voorstelling. Een ander deel wordt gebruikt om live-streaming naar het verpleeghuis te bekostigen. Omdat niet elke oudere lichamelijk in staat is om naar een voorstelling te komen.

Stel, door nieuwe Corona-richtlijnen kunnen ouderen niet naar de voorstelling. Dan kijken alle ouderen de live-stream in het verpleeghuis. In dat geval gaan we met een deel van de ticketprijs de lokale horeca steunen. Door ze te vragen diners te verzorgen tijdens de live-stream.

“Innovatief verdienmodel voor locaties.”


Hoe wordt de ticketprijs verdeeld?

Elke teamlid krijgt een persoonlijke bestelpagina. Zodat zijn of haar netwerk hier de tickets kan bestellen. Van elk verkochte ticket wordt 70% gereserveerd, wat ten goede komt van het desbetreffende teamlid. 30% van de ticketprijs wordt verdeeld onder de locaties, operationele partners en de organisatie.

Hoe realiseren locaties extra inkomen?

In de media lees je dat voorstellingen met het huidige Corona-beleid vaak niet rendabel zijn. Doorgaans omdat de branche gewend is om voorstellingen in te kopen. Wij bieden het gehele team en de voorstellingen kosteloos aan. Daarnaast vragen we de locaties om ook tickets aan hun netwerk te verkopen. Per verkochte ticket delen we een vast bedrag. Dit is soms drie tot vier keer hoger dan dat de branche gewend is. Hiermee steunen we de locaties en bieden we ze een innovatief verdienmodel.


In welke locaties zijn de voorstellingen?

De voorstellingen worden gespeeld in theaters, evenementen -en horeca locaties. De live-stream wordt ook aangeboden via bioscopen en verenigingen. Het doel is om dit zo divers mogelijk te houden, zodat iedere locatie opbrengst ontvangt uit de ticketverkoop.

Wanneer starten de voorstellingen?

Medio september word gestart met try-out sessies in Haarlem. Gedurende acht weken worden de voorstellingen gespeeld en via live-streams uitgezonden. Vanuit de try-outs werven we de geïnteresseerden die nodig zijn voor realisatie van de theatertour. Daarna wordt er stap-voor-stap uitgebreid naar de 36 steden. Zodra de startdatum van de try-out bekend is, kunnen geïnteresseerden tickets kopen via de website van Tell to Inspire.


Hoe wordt een voorstelling gepromoot?

Elk team(lid) wordt ondersteunt met een 9-weeks partnerprogramma. Bestaande uit workshops en een persoonlijke social media campagne voor de promotie. Dit wordt aangeboden vanuit de Tell to Inspire Academy. Het partnerprogramma is o.a. gericht op het zichtbaar maken van de teamleden én ter voorbereiding van hun voorstelling.


In welke steden worden de voorstellingen gespeeld?

Per provincie zijn de onderstaande steden geselecteerd:

Groningen
– Groningen
– Hoogezand
– Veendam

Friesland
– Leeuwarden
– Drachten
– Sneek

Drenthe
– Assen
– Emmen
– Hoogeveen

Overijssel
– Zwolle
– Enschede
– Deventer

Flevoland
– Lelystad
– Almere
– Dronten

Gelderland
– Arnhem
– Nijmegen
– Apeldoorn

Utrecht
– Utrecht
– Amersfoort
– Veenendaal

Noord-Holland
– Haarlem
– Amsterdam
– Zaanstad

Zuid-Holland
– Den Haag
– Rotterdam
– Leiden

Zeeland
– Middelburg
– Vlissingen

Noord-Brabant
– ’s-Hertogenbosch
– Eindhoven
– Tilburg
– Breda

Limburg
– Maastricht
– Venlo
– Heerlen


Wat zijn de plannen voor 2021?

De Social Impact Theatertour van Tell to Inspire Events is geen tijdelijk Corona-initiatief. Het is voortgekomen uit een initiatief welke in 2016 gestart is. Met Tell to Inspire richten wij onze doelstellingen op 2029. Wil je hier meer over lezen? Klik dan op deze link.


Fotografie van deze publicatie: Lisa Roos en Rob Ouwerkerk