Social Impact Theatertour

Beste lezer,

Wij zijn Tell to Inspire en hebben als missie; ‘Mensen inspireren én stimuleren om elkaar te helpen’. Inspireren doen wij door het geven van workshops én door de Social Impact Theatertour te organiseren. ‘Elkaar helpen’, doen wij door social impact te verbinden aan onze voorstellingen. Onze theatertour is een nationaal initiatief met partners waar wij trots op zijn, zoals: Bagels & Beans, Omapost.nl, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Netwerkorganisatie BNI en vele anderen.Waar gaan de voorstellingen over?

Het thema van de voorstellingen is: ‘Dit ben ik echt‘. Inspirerende sprekers, dansers, muzikanten en cabaretiers geven invulling aan dit thema. Elke voorstelling is interactief en wordt live gestreamd. Een unieke beleving waarbij verbinding tussen kijkers centraal staat. Juist nu, in een periode waarin we het contact met elkaar missen. Wij beginnen met een reeks van zes voorstellingen bij Theater Philharmonie Haarlem en starten 19 februari. In de zomer gaan wij landelijk uitbreiden naar 36 steden.

Hoe maken wij social impact?

Tijdens elke voorstelling steunen wij twee initiatieven. Het eerste initiatief is een vast onderdeel van de Social Impact theatertour. In dit onderdeel zetten wij ons in voor eenzame ouderen, de getroffen theater -én horecabranche. Het tweede sociale initiatief wisselt per voorstelling.


Maak eenzaamheid draaglijker,
steun de horeca én de theaters.


Wij heten je graag welkom

Het zou fantastisch zijn als je vrijdagavond 19 februari naar onze voorstelling kijkt. Wij zetten je met liefde op onze gastenlijst. Dit kan door Streaming Tickets te bestellen met een kortingscode. Hierdoor krijg je als gast toegang tot de livestream.

Hoe kan jij steunen?

Wil jij ons steunen? Dit kan al door ons initiatief met jouw netwerk te delen. Wij zoeken namelijk gemeentes, bedrijven, netwerkorganisaties en fondsen. Hieraan vragen wij om te doneren door Social Impact tickets te bestellen. Met een deel van deze ticketopbrengst produceren wij de theatervoorstellingen. Een ander deel besteden wij aan de horeca. Zo vragen we aan Bagels & Beans om lunches voor eenzame ouderen te bereiden. Deze worden verdeeld over buurt -en verpleeghuizen. Bij de lunches ontvangen ouderen een persoonlijke ansichtkaart, verzorgd door Omapost.nl. De lunches kunnen ouderen in hun gemeenschapsruimte nuttigen. Daarna kijken zij via livestreaming naar de voorstelling. Deze voorstellingen worden uitgevoerd sinds 2019, zie onderstaande video.Wat is ons doel?

Wij willen per voorstelling 200 ouderen van een lunch en kaart voorzien. Dit bereiken we door 200 Social Impact tickets te laten doneren. Met deze inkomsten kunnen wij de horeca, Theater Philharmonie én het productieteam betalen.

Hoe kan jouw netwerk steunen?

Een Social Impact ticket kost € 49,- (excl. 9% BTW). Wellicht zou jij jouw netwerk willen vragen om deze te bestellen. Als een organisatie meer dan 20 Social Impact tickets doneert, dan ontvangen zij een incompany workshop t.w.v. € 750,-. Er is keuze uit de onderstaande workshops.


Doe ook mee en inspireer Nederland.


Zichtbaar social impact maken

Organisaties die meer dan 30 Social Impact tickets doneren worden als donateur vermeld tijdens de livestream. Indien er meer dan 55 tickets gedoneerd worden, dan produceert Tell to Inspire een social media video. Hierin is te zien dat donateurs persoonlijk de lunches aanbieden bij de ouderen. Deze video wordt ook uitgezonden tijdens de landelijke livestream én opgevolgd met een interview in het theater.

Doneren of op de gastenlijst?

Wij zijn uiteraard blij met elke donatie. Daarom kan er ook een vrij bedrag gedoneerd worden. Onderstaand is de mogelijkheid om te doneren of jezelf op de gastenlijst te zetten. Wil je liever persoonlijk contact, maak dan een belafspraak via deze link. Namens de ouderen, theater -en horecabranche bedankt voor jouw steun.

Met vriendelijke groet,
Het team van Tell to Inspire


SOORTEN DONATIES?
– Klik onderstaand –


€ 49,- per ticket
Of een vrije donatie
Exclusief 9% B.T.W.

+ Online incompany workshop
Waarde € 750,-

+ Online incompany workshop
+ Naamsvermelding
Waarde € 1.250,-

+ Online incompany workshop
+ Naamsvermelding
+ Social media video
+ Interview tijdens livestream
Waarde € 2.500,-


 


Wil jij op de gastenlijst?

Bestel kosteloos Streaming Tickets en krijg als gast toegang tot de livestream. Meld je eerst aan voor de gastenlijst. Daarna ontvang je een code voor 100% korting. Je kunt ook kiezen voor 50% korting (Code: VRWQPXPGW). Deze codes kun je invoeren bij je bestellingVragen?
E-mail naar info@telltoinspire.com

In iedere voorstelling worden drie persoonlijke verhalen verteld. Elk verhaal met een inspirerende levensles voor het publiek. Eén van de sprekers is Jaap Bressers. Op zijn 21e veranderde alles. Een frisse duik in zee liep uit op een hoge dwarslaesie. Na een zware revalidatieperiode besloot Jaap zijn leven een totaal andere draai te geven. Laat je nu al inspireren en bekijk zijn video. Een absolute aanrader om te kijken.


“Welke persoon is belangrijk in je leven én waarom?” Deze vragen zijn gesteld aan de dansers. Voordat ze optreden delen ze in een video hun antwoorden. Daarna dragen ze hun dans op aan deze persoon. De dansers worden getraind door onze partner Danshuis Haarlem. Bekijk de video maar eens voor een eerste indruk.


Storytelling en dans wordt afgewisseld met muziek. Eén van de muzikanten is Melanie Reindertsen uit IJsselstein. Zij stond in de finale bij ‘We Want More’ van SBS6. Bekijk hier haar optreden bij SBS6.


Het leven is te mooi om niet te lachen. Vandaar dat cabaretduo Piepschuim zorgt voor de nodige lach op ons gezicht. We zijn trots dat Cor Burger en Robbert Koekkoek als cabaretduo hieraan bijdragen.


Het tweede initiatief waarmee we social impact maken is voor de Stichting Carlosmomentjes. Hun missie is met een klein gebaar een groot geluk teweeg brengen. Tijdens de voorstelling laten we kijkers de kracht van deze momenten ervaren. Hoe? Laat je verassen door 19 februari naar de livestream te kijken.


De voorstellingen zijn interactief omdat onze partner Open Up de ‘Openhartig Chat Roulette’ heeft ontwikkeld. Een spel wat zorgt voor verbinding met elkaar. Via ‘breakout rooms’ wordt je elke drie minuten verbonden met een ander en krijg je vragen die je aan het denken zetten. Onderstaand een schermvoorbeeld van een breakout room.


In deze break-out rooms maken we ook social impact, door kijkers te helpen die wensen hebben (#durftevragen). Wellicht heb je zelf een vraag? Je zult versteld staan wie jou kan helpen, zodra jij jouw wens uitspreekt. Je kunt besluiten of je actief meedoet in de breakout room, of dat je liever als toeschouwer meekijkt.


Data overige voorstellingen

Een voorstelling duurt van 19:00 tot 21:15 uur, dit is inclusief een pauze. Onze voorstelling gaan altijd door omdat we live streamen. Wil je niets missen? Zorg dat je om 18:30 uur inlogt zodat je het voorprogramma meemaakt. Onderstaand tref je alle data én de verpleeghuizen waar wij lunches of diners aanbieden.

Data TijdSteden Theatertour Lunch of diner voor ouderen van:
Vr. 19 feb.19:00HaarlemReinalda
Di. 13 apr.19:00HaarlemSint Jacob
Do. 24 jun.15:00HaarlemPro – Senectute
19:00HaarlemKennemerhart
Di. 13 jul.15:00HaarlemZorgbalans
19:00HaarlemHaarlem Effect
19:00AmsterdamCordaan | Amstelring
19:00RotterdamLaurens | Sonneburgh
19:00ZwolleDriezorg | IJsselheem
19:00NijmegenHuize Rosa | ZZG
19:00LeidenTopaz | Roomburgh
19:00UtrechtVecht en IJssel | AxionContinu
19:00Den HaagHWW | Florence


In welke steden komt de theatertour?

Wij starten in Haarlem en gaan de voorstellingen uitbreiden. Onderstaand tref je de geselecteerde steden.

Groningen Lunch of diner voor ouderen van:
GroningenDignis | TSN
HoogezandZINN | TSN
VeendamMeander | Zg. Groningen
Friesland Lunch of diner voor ouderen van:
LeeuwardenFidesta | Palet
DrachtenDe Warrenhove | ZuidOostZorg
SneekPatyna
Drenthe Lunch of diner voor ouderen van:
AssenInterzorg | Arendstate
EmmenTangenborgh | Treant
HoogeveenDe Westerkim | NNCZ
Overijssel Lunch of diner voor ouderen van:
ZwolleDriezorg | IJsselheem
EnschedeLiberein | Livio
DeventerSolis | Carinova
Flevoland Lunch of diner voor ouderen van:
LelystadWoonzorg Flevoland | Coloriet
AlmereZg. Almere
DrontenColoriet
Gelderland Lunch of diner voor ouderen van:
ArnhemDrieGasthuizen | Pleyade
NijmegenHuize Rosa | ZZG
ApeldoornAtlant | KleinGeluk
UtrechtLunch of diner voor ouderen van:
UtrechtVecht en IJssel | AxionContinu
AmersfoortLyvore | Beweging 3.0
VeenendaalCharim | QuaRijn
N. HollandLunch of diner voor ouderen van:
HaarlemSint Jacob | Reinalda
AmsterdamCordaan | Amstelring
ZaandamMennistenerf | Evean
Z. HollandLunch of diner voor ouderen van:
Den HaagHWW | Florence
RotterdamLaurens | Sonneburgh
LeidenTopaz | Roomburgh
ZeelandLunch of diner voor ouderen van:
MiddelburgWVO | Zorgstroom
VlissingenWVO
N. BrabantLunch of diner voor ouderen van:
Den BoschVan Neynsel | Nieuwehagen
EindhovenVitalis | Archipel
TilburgDe Wever | Schakelring
BredaSurplus | Ruitersbos
LimburgLunch of diner voor ouderen van:
MaastrichtDe Beyart | Envida
VenloSinselhof | Meeuwbeemd
HeerlenBergweide | Molenpark


Hoe is Tell to Inspire ontstaan?

De Social Impact Theatertour van Tell to Inspire is geen tijdelijk Corona-initiatief. Het is voortgekomen uit een initiatief dat in 2016 is gestart. Met Tell to Inspire richten wij onze doelstellingen op 2029. Wil je hier meer over lezen? Klik dan op deze link.


De incompany workshops worden online verzorgd door trainers van de Tell to Inspire Academy. Heb je minimaal 20 Social Impact tickets gedoneerd? Dan kun je na donatie een belafspraak maken. Zodat we samen de datum van de workshop kunnen bespreken. Maak de afspraak via deze link www.telltoinspire.com/belafspraak/

Update volgt 20 januari.

Update volgt 20 januari.


Fotografie: Lisa Roos en Rob Ouwerkerk | Video: Studio Rutger Vos


0 reacties op “Social Impact Theatertour

Geef een reactie