Nationaal initiatief steunt ouderen, de event- en horecabranche

In deze tijd groeit de eenzaamheid, zo ook bij de ouderen. De event- en horecabranche gaan wederom een uitdagend jaar tegemoet. Om hier positieve verandering in te brengen organiseert Tell to Inspire de Social Impact Tour. Een nationaal initiatief gesteund door Omapost, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties samen met Bagels & Beans.


Wat is de Social Impact Tour?

Dit zijn events met als thema: ‘Dit ben ik echt‘. Op het podium staan inspirerende sprekers, dansers, muzikanten en cabaretiers. Elk event wordt live gestreamd. De tour start bij in Amsterdam, daarna volgt landelijk uitbreiding.

Verdelen ticketopbrengst

Gevraagd wordt om Social Impact tickets te bestellen voor steun aan vele personen. 30% van de ticketopbrengst wordt namelijk besteed aan de productie van de tour. 70% wordt o.a. verdeeld onder de artiesten, de event- en horecabranche.

Aandacht voor elkaar

Horecaondernemers kunnen zich bij het initiatief aansluiten. Gevraagd wordt om lunches voor eenzame ouderen te bereiden. Om ze vervolgens aan te bieden bij buurt- en verpleeghuizen in hun eigen woonplaats. Bij de lunches ontvangen ouderen een persoonlijke ansichtkaart, verzorgd door Omapost.nl. Daarna kijken zij in hun gemeenschapsruimte via livestreaming naar het event.

Het eerste event

Tijdens het eerste event wordt getoond hoe medewerkers van Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties ansichtkaarten aanbieden. Samen met lunches van Bagels & Beans. Meedoen aan dit initiatief kan door Social Impact tickets te bestellen via http://www.telltoinspire.com/social-impact/


Noot aan redactie

Sinds 2019 besteedt Tell to Inspire aandacht aan eenzame ouderen. Zie YouTube video https://youtu.be/-GJ4jyAEHWo.

Bij interesse bieden wij graag 20 plekken aan op de gastenlijst. Zodat jullie lezers via livestreaming het eerste event kunnen bekijken.

Voor vragen bel/mail/app met Nicole Van der Ploeg … contactgegevens …


0 reacties op “Nationaal initiatief steunt ouderen, de event- en horecabranche

Geef een reactie