Steun jij Jaika Koot? Bestel tickets voor haar optreden.

Op 25 mei staat Jaika Koot als spreker op het podium tijdens de Social Impact Tour. Dit is via een livestream te bekijken vanuit Theater DeLaMar in Amsterdam.


Wat is de Social Impact Tour?

Dit zijn voorstellingen met als thema: ‘Dit ben ik echt‘. Op het podium staat een inspirerend team van sprekers, dansers, muzikanten en cabaretiers. Tijdens de voorstelling inspireren zij gedurende 75 minuten met hun indrukwekkende optredens.

Hoe maakt Jaika social impact?

Jaika is onderdeel van een team dat impact wil maken. Dit gebeurt op twee manieren; Ze zetten samen een inspirerend optreden neer. Daarnaast hebben alle teamleden een sociaal initiatief gekozen dat ze persoonlijk willen steunen.Jaika Koot heeft gekozen voor Stichting Philadelphia Zorg en AMC Foundation (Stamcellen myelofibrose). Aan deze initiatieven wordt een deel van de ticketopbrengst gedoneerd. Wil jij hier ook onderdeel van zijn? Bestel hieronder je ticket. Met dit ticket kun je de livestream ook later terugkijken.
Waarom heb je voor dit sociale initiatief gekozen?

Beide gekozen initiatieven liggen zonder meer verankerd in mijn hart. Ik werk inmiddels zeven jaar samen met Stichting Philadelphia Zorg waarbij we kinderen van het Voortgezet Speciaal Onderwijs (12-20 jaar) naschoolse begeleiding aanbieden. Deze kids zitten vol met talenten en mogelijkheden en hebben daarnaast een verstandelijke beperking en/of moeilijk verstaanbaar gedrag. Ik haal er zo veel levens- en werkvreugde uit om ‘onze’ kids te mogen ondersteunen en begeleiden in hun ontwikkeling zodat zij het beste uit zichzelf kunnen halen. Het is dan ook geen leugen als ik zeg dat ik elke dag met plezier naar mijn werk toe ga! Het afgelopen jaar heb ik gezien wat de weerslag van de coronacrisis was (en is) op onze cliënten en daarmee ook extra veel vraagt van mijn collega’s. Zij verdienen het daarom beiden om in het zonnetje gezet te worden!  

Mijn andere gekozen initiatief, de AMC Foundation voor onderzoek naar ‘Myelofibrose’, raakt mij op een andere manier heel persoonlijk. Bijna twee jaar geleden overleed de moeder van mijn liefste vriendin op veel te jonge leeftijd aan deze zeldzame ziekte. Ik heb de ziekte en het verdriet van dichtbij meegemaakt en hoop dat verder onderzoek kan bijdragen aan het voorkomen of genezen van de ziekte. De donatie waar jullie hopelijk aan gaan bijdragen draag ik dan ook met veel liefde op aan Ashley, haar zus Jenna en hun moeder Diana.  

Wat gebeurt er met jouw donatie?

De donatie aan de AMC Foundation gaat specifiek naar het onderzoek wat zich richt op het stamcellen onderzoek van de ziekte myelofibrose.  

Voor Stichting Philadelphia Zorg wil ik het geld besteden aan een verwendag voor de cliënten en collega’s. Bijvoorbeeld een mooie activiteit op locatie die iedereen samen kan beleven of eventueel wanneer het weer kan een uitstapje. Natuurlijk blijft het plannen van activiteiten gedurende de coronacrisis lastig, dus als dit niet mogelijk is, wil ik graag investeren in materiaal ter bevordering van de ontwikkeling en activering van onze cliënten. Dit kan van alles zijn. Denk bijvoorbeeld aan materiaal om gemakkelijker contact te leggen met cliënten, materiaal wat uitnodigt om in beweging te komen of misschien zelfs wel een ‘tovertafel’. De tovertafel is een digitale innovatie die cliënten uitdaagt tot activering en zorgmedewerkers en cliënten nader tot elkaar brengt. Er is zo veel mogelijk en dus gelukkig ook keus genoeg! En eerlijk is eerlijk: Het allermooiste zou natuurlijk zijn als we genoeg geld ophalen voor EN een verwendag EN materiaal ter bevordering van de ontwikkeling.  

Openhartige vragen

Waar ben je trots op?
Op iemand die mij heel dierbaar is en zich al jaren vol kracht door depressieve gevoelens vecht. Dat gevecht is ongekend en ik kan er alleen maar vol bewondering en hoop naar kijken. 

Waarin wil je nog groeien?
Ik ben geen held in ontspannen. Daarom is de balans tussen werken en actief zijn en daarnaast ontspanning zoeken soms een beetje kwijt. Nagenoeg al mijn bezigheden doe ik vol plezier, passie en overgave. Het geeft mij energie en stilzitten vind ik lastig. Dat zie ik helemaal niet als iets ergs, maar het is daarin ook net zo belangrijk om mijzelf af en toe een halt toe te roepen. En dat doe ik te weinig. De dag dat ik zonder schuldgevoel en onrust kan ontspannen is de dag waarop dit onderdeel van mijn groei is geslaagd.  

Waar ben jij echt dankbaar voor?
Er zijn heel veel dingen waar ik dankbaar voor ben. Dingen zoals een dak boven mijn hoofd, voldoende financiën om van rond te komen, (vrijwilligers)werk en vrijetijdsactiviteiten kunnen ondernemen die mij gelukkig maken. Maar aan de basis van dat alles liggen mijn familie, vrienden en netwerk om mij heen. Ik voel mij gedragen en gesteund door hen in alles wie ik ben, wat ik doe en waar ik voor sta en ben echt elke dag dankbaar dat ik hen allemaal in levende lijve om mij heen mag hebben.  

Wat heb jij vandaag geleerd?
Een docent van mijn opleiding heeft ons als studenten ooit eens heel bewust meegegeven dat iedereen elke dag leert. Hij gaf daarbij ook expliciet aan dat studenten niet alleen van docenten leren, maar docenten ook van studenten. Het is iets wat mij altijd heel erg is bijgebleven en het is mede die wederkerigheid waar ik in geloof. Eigenlijk zijn we elke dag opnieuw bezig met het leren van nieuwe dingen. We overwinnen dingen, we ontmoeten nieuwe mensen, we leren een nieuwe vaardigheid of we horen iets wat we nog niet eerder hoorden. Iedereen helpt elkaar iets te leren, of je nou wilt of niet. Ik leerde vandaag bijvoorbeeld een nieuwe manier om een gaatje in mijn lekke fietsband op te sporen.  

Wat maakt jouw dag compleet?
Contact met anderen, een heerlijke kop cappuccino, een smaakvolle maaltijd, een aflevering van een goede serie en of iets moois om te lezen.  

Hoe wil je herinnerd worden?
Ik hoop dat ik later herinnerd zal worden voor de dingen waar ik op positieve wijze aan heb kunnen bijdragen in de levens van anderen. Als iemand die er voor je was, iemand die het verschil probeerde te maken en iemand die stond voor waar zij in geloofde. 

Wat is jouw levensmotto?
Zorgen voor een veilige omgeving waarin iedereen zich gezien, gehoord, betrokken en geaccepteerd voelt.

Waarvoor heb je het laatst gehuild?
Ik ben (soms tot mijn eigen grote ergernis) iemand die makkelijk huilt. Als ik boos of verdrietig ben, maar ook omdat iets mij op positieve wijze heel erg kan ontroeren. Als ik zie dat mensen oprechte verbinding met elkaar zoeken en elkaar helpen bijvoorbeeld. Recent heb ik bijna ontroostbaar gehuild toen ik een lastig gesprek met een van mijn beste vrienden moest voeren. Het was bijna zo dat hoe meer hij mij geruststelde, hoe harder ik moest huilen. Op een gegeven moment gelukkig ook van opluchting. En eerlijk is eerlijk: Een potje hard huilen en daarin getroost worden kan een mens heel goed doen!  

Waar ben je erg aan gehecht?
Aan mijn ouderlijk huis in Amsterdam. Het is voor mij de eerste plek waar ik ‘thuiskwam’ na mijn adoptie vanuit India en het huis waarin ik zo veel dierbare herinneringen heb. Ik heb inmiddels al in twee andere huizen gewoond en ook daar heb ik mij heel erg thuis gevoeld. Maar thuiskomen bij mijn ouders in mijn ouderlijk huis heeft nog steeds iets magisch op een ander level. Ik kan er terugkomen naar de basis van alles.  

Wat mogen wij van jouw deelname verwachten?

Als je de kans krijgt om een persoonlijk verhaal te vertellen op het podium van het DeLaMar Theater, is het nog best een uitdaging om met dat ene verhaal te komen waarmee je iedereen wil raken. Ineens realiseerde ik mij des te meer dat iedereen bomvol zit met verhalen. Kleine verhalen, grote verhalen, ontroerende en humoristische verhalen… En zie daar dan maar eens voor dit specifieke moment dat ene verhaal uit te kiezen! Op het moment van dit interview moet ik dan ook eerlijk bekennen dat ik nog twijfel tussen verschillende verhalen. Wil ik jullie meenemen in mijn leven als geadopteerd kind of ga ik het hebben over mijn strijd voor diversiteit en inclusie? Ga ik met jullie mijn hartenkreet en ervaringen delen over dat MBO-studenten/afgestudeerden als volwaardig en talentvol gezien moeten worden? Of misschien ga ik het toch hebben over mijn vermeende ervaring met racisme op de datingapps? Kortom: Er komt een verhaal en het zal heel dicht bij mij liggen. Maar welk verhaal precies, dat krijgt de aankomende dagen vorm en kan jij ontdekken tijdens de voorstelling!  Over de voorstelling

Mis niets van deze fantastische voorstelling en zorg dat je ingelogd bent tijdens het voorprogramma. Kijk de livestream vanaf je laptop of tablet. Je kunt ook streamen naar je TV met een Google Chromecast of Apple TV kastje. Wil je interactief meedoen? Zorg dan dat je jouw mobiele telefoon bij de hand hebt. Deze kun je gebruiken voor het stellen én beantwoorden van vragen. Het gehele programma kun je hier bekijken.


Wat is ons doel?

Vanuit de ticketopbrengst willen we de huidige productie betalen. Daarnaast gaat er een deel naar het sociale initiatief, dit gebeurt in twee stappen.

STAP 1: 30% van het bovengenoemde streefbedrag wordt gedoneerd aan het sociale initiatief. Per verkocht ticket is dat € 8,-.
De overige € 19,- wordt geïnvesteerd in de huidige productie.

STAP 2: Zodra het streefbedrag behaald is wordt 70% gedoneerd aan het sociale initiatief. Per verkocht ticket is dat € 19,-.
De overige € 8,- wordt geïnvesteerd in toekomstige producties.


Zij gingen je voor …

Anoniem

€29,43 10 juni 2021

Els

€5,45 26 mei 2021

N Tomezzoli

€27,25 25 mei 2021

Judith Kiers

€29,43 25 mei 2021

Esma Curuk

Esma Curuk

€16,35 25 mei 2021

Liefde ❤

Kelly Valentina Caporossi

€5,45 25 mei 2021

Toi toi toi!


1 reactie op “Steun jij Jaika Koot? Bestel tickets voor haar optreden.

  1. Renée en Vincent

    Mooi gebaar voor twee goede doelen! En natuurlijk tickets besteld.

Geef een reactie