Trainen voor de Social Impact Tour?

Wij zijn Tell to Inspire Events en organiseren de Social Impact Tour. Tijdens de events staan inspirerende sprekers op het podium. Hier gaat een training Storytelling aan vooraf. Deze training bieden wij aan vanuit onze Tell to Inspire Academy. Hiervoor zoeken wij trainers.Waar gaat het event over?

Tijdens de Social Impact Tour staan sprekers op het podium met als thema ‘Dit ben ik echt‘. Dit zijn persoonlijke verhalen, elk verhaal met een inspirerende levensles voor het publiek. Hetgeen de sprekers geleerd hebben in de training, brengen ze tijdens de events in de praktijk. Eén van de sprekers is Anne Teerink uit Eindhoven. Tijdens de komende tour staat zij op ons podium. Dit is haar verhaal …Wat verwachten wij van jou als trainer?

De tijdsbesteding is minimaal 75 uur verdeeld over ongeveer 5 maanden. Wij geven Zoomsessies waarin wij dit toelichten. Als wij jou inhuren dan zijn de werkzaamheden als onderstaand.

Fase 1 | Zoomsessies
Voor het werven van sprekers geef je Zoomsessies. Hierin deel je jouw kennis op gebied van Storytelling. Daarnaast vertel je potentiële sprekers hoe ze kunnen deelnemen aan de Social Impact Tour. Aanmelden voor jouw Zoomsessie gaat via de website van Tell to Inspire. De tijdsbesteding is minimaal 7 uur.

Fase 2 | Selectie procedure
Bij interesse in een training wordt gevraagd om online aan te melden. Deze aanmeldingen ontvang jij in je mailbox. Zodat jij daarna kunt selecteren wie er aan jouw training mag meedoen. Jij selecteert personen die het beste passen bij het thema ‘Dit ben ik echt‘. Elke spreker die getraind wordt komt gegarandeerd op het podium. De tijdsbesteding is minimaal 4 uur.

Fase 3 | Training Storytelling
Na selectie geef jij een online training van twee uur. Opgevolgd door een groepstraining van één dag. Afhankelijk van de Corona-maatregelen is dit op locatie of online. Elke spreker staat 13 minuten op het podium, hier stem jij jouw training op af. Na de training kan het zijn dat sprekers behoefte hebben aan een 1-op-1 ondersteuning. Jij staat vrij om hier zelf invulling aan te geven. De tijdsbesteding is minimaal 31 uur.

Fase 4 | Begeleiding optreden
Overdag ben jij aanwezig voor de repetities. Tijdens de events ben jij aanwezig om de sprekers te steunen. De tijdsbesteding is minimaal 24 uur.


“De tour die altijd doorgaat.”


Voor welke locaties zoeken wij trainers?

De Social Impact Tour start in Amsterdam. Daarna gaan wij uitbreiden naar locaties in 36 steden. Elk event wordt live gestreamd, dus de events gaan altijd door. Voor deze events zoeken wij trainers. Dit zijn per provincie de drie grootste steden. Welke dit exact zijn kun je onderstaand zien.

Provincie Steden
Groningen.Groningen | Hoogezand | Veendam
FrieslandLeeuwarden | Drachten | Sneek
DrentheAssen | Emmen | Hoogeveen
Overijssel Enschede | Deventer
FlevolandLelystad | Almere | Dronten
GelderlandArnhem | Nijmegen | Apeldoorn
UtrechtUtrecht | Amersfoort | Veenendaal
N. HollandZaanstad
Z. HollandWachtlijst
ZeelandMiddelburg | Vlissingen
N. BrabantDen Bosch | Eindhoven | Tilburg | Breda
LimburgMaastricht | Venlo | Heerlen

Hoe huren wij jou in als trainer?

Het doel is dat wij jou inhuren om 18 sprekers te trainen. Deze train jij dan in twee groepen van negen. Jij krijgt per deelnemer betaald. Voor training op locatie geldt dat jij zelf een ruimte en lunch regelt. De kosten die je hiervoor maakt zijn verwerkt in het bedrag wat wij jou betalen. De Zoomsessies kun jij gewoon vanuit huis verzorgen. Tijdstippen van de Zoomsessies en training bepaal jij zelf.Hoe wordt jij ondersteunt met promotie?

Voor promotie van de training hanteren we zeven methodes. Deze zijn als onderstaand.

1. Zoomsessies
Bezoekers van de events ontvangen bij elke ticket een bericht dat zijn kunnen deelnemen aan de eerder genoemde Zoomsessies. Dit is tevens een groep waar wij de training kunnen aanbieden.

2. Events
Tijdens onze livestream wordt ook gevraagd om aan te melden voor een Storytelling training.

3. Tell to Inspire.com
Op onze website komt een promotiepagina voor aanmelden voor de training. Op deze pagina wordt jij als trainer vermeld. Hier staat ook op welke data jij jouw Zoomsessies en trainingen geeft.

4. Peroonlijke Social Media kit
Om jouw training te promoten ontvang je een ‘Social Mediakit’. De inhoud bestaat uit:

  • Persbericht om naar lokale media te verzenden.
  • Zes kant-en-klare berichten voor jouw social media kanalen.
  • Tekst voor jouw nieuwsbrief en eigen website.
  • Aanvullende foto’s en video’s voor social media.

Door gebruik van de Social Mediakit zorgen wij samen voor een groot bereik. De tijdsbesteding voor het posten is minimaal 9 uur.5. Online adverteren
Vanuit Tell to Inspire gaan wij landelijk online adverteren. Afhankelijk van aanmelding voor jouw training, besluiten we om onze advertentiecampagne op jouw locatie te richten.

6. PR -en Communicatie team
Met ons team verzorgen we periodiek nieuwsbrieven en sturen we landelijk persberichten uit. Op lokaal niveau posten regionale redactieleden content.

7. Telefonisch support team
Voor het bovenstaande geldt dat ons support team telefonische opvolging kan verzorgen.Wie volgt de training nog meer?

Er zijn personen die wel een Storytelling training willen, maar niet op het podium van Tell to Inspire willen staan. Zij leren Storytelling graag voor andere doeleinden. Voor deze personen geldt zij ook aan de Storytelling trainingen kunnen deelnemen.


“Meer info? Meld je aan voor onze Zoomsessies.


Wat is de planning?

Samenvattend tref je onderstaand de planning. Dit overzicht geeft een goed beeld van wat je kunt verwachten.

Data Uitvoering
MaartStart 1e reeks events
Vanaf aprilAanmelden als trainer

Hoe kan ik als trainer aanmelden?

Ben jij enthousiast over onze aanpak? Abonneer je dan voor één van onze Zoomsessies. Onze Zoomsessie kun je niet terugkijken omdat wij onze trainers graag persoonlijk ontmoeten.

Tijdens de Zoomsessie verneem je dat wij trainers zoeken die willen investeren in een gezamenlijk succes. Daarnaast ontvang je een update over onze plannen. Na de Zoomsessie kun je besluiten of je daadwerkelijk wilt aanmelden.


Ontvang na aanmelding een e-mail met de Zoomlink.


Welke trainers zijn al geselecteerd?

In januari is een eerste selectie geweest. Op de pagina van ‘Ons Team‘ tref je de trainers die gekozen hebben om te investeren in een samenwerking.Hoe is Tell to Inspire ontstaan?

De Social Impact Tour van Tell to Inspire is geen tijdelijk Corona-initiatief. Het is voortgekomen uit een initiatief dat in 2016 is gestart. Met Tell to Inspire richten wij onze doelstellingen op 2029. Wil je hier meer over lezen? Klik dan op deze link.


Meer lezen over de Social Impact Tour? – Klik hier –


Fotografie van deze publicatie: Lisa Roos en Rob Ouwerkerk


0 reacties op “Trainen voor de Social Impact Tour?

Geef een reactie