Gezocht: Storytelling trainers

Wij organiseren de Social Impact Theatertour. Hiervoor zoeken we Storytelling trainers die sprekers willen trainen. Daarnaast bieden we een platform voor Storytelling trainers die meer zichtbaarheid wensen op social media. Interesse? Sluit je dan aan bij Tell to Inspire. BELANGRIJK: Lees eerst alle info over de theatertour en kom daarna terug op deze pagina.Meer zichtbaarheid

Fijn dat je eerst even alle info over de theatertour gelezen hebt. Dan begrijp je de onderstaande toelichting beter. Goed, waar waren we gebleven? Laten we beginnen met meer zichtbaarheid op social media.

Wij kunnen ons voorstellen dat het soms uitdagend kan zijn om jouw training en jezelf zichtbaar te maken. En dat je het liefst de hele dag mensen traint. Hoe zou je het vinden om dit samen met een team te doen?

“Wij steunen je met twee verdienmodellen.”

Als dit je wat lijkt, dan verwelkomen we je graag bij onze Tell to Inspire Academy. Een platform dat samen met én voor jou zichtbaarheid creëert. Daarnaast integreren we jouw trainingsmethode in onze theatertour. Wij steunen je verder met twee verdienmodellen, waardoor jij betaald krijgt voor het geven van Storytelling trainingen.

Twee groepen trainen

Vanuit onze samenwerking geef je training aan twee groepen. De eerste groep bestaat uit sprekers van de theatertour. De tweede groep bestaat uit geïnteresseerden in Storytelling. Deze groep spreekt niet tijdens de theatertour en wil om andere redenen Storytelling leren. Voor beiden groepen geldt een andere aanpak én een andere vergoeding. Hierover later meer.

“Per stad zoeken wij één Storytelling trainer.”

Word onderdeel van een team

Wanneer je mee wilt doen, dan word je als trainer onderdeel van een team van minimaal 35 personen. Als team werk je mee aan de theatertour en realiseren jullie in één stad een voorstelling. Je wordt als teamlid ondersteund met een 9-weeks partnerprogramma. Dit programma bestaat uit verschillende online workshops inclusief een persoonlijke social media campagne.

Uniek 9-weeks partnerprogramma

Er worden online al veel partnersprogramma’s aangeboden die te maken hebben met jouw zichtbaarheid als trainer. Begrijpelijk doen ze de belofte van een te behalen succes. Hierdoor kan de drempel om mee te doen laag zijn. Maar om echt zichtbaar te worden, kan de barrière soms weer hoog zijn. Met ons partnerprogramma willen wij deze barrière reduceren en samen voor dat succes gaan. Wij geloven namelijk in de kracht van het individuele collectief.

“Samen naar een doel toewerken.”

Met ons programma werk je als collectief naar één doel toe. Namelijk het
realiseren van een voorstelling. Via social media maken we zichtbaar dat jij als individu hieraan meewerkt. Hierdoor ziet én ervaart ons netwerk wat jouw bijdrage als Storytelling trainer is geweest. Wij denken dat geïnteresseerden in Storytelling hierdoor aan jou denken, indien ze een training willen.

Workshops en persoonlijke social media campagne

De kracht van ons partnerprogramma is dat we theoretische workshops geven, waarvan de opgedane kennis direct in de praktijk wordt toegepast. Deze worden verzorgd door specialisten van onze Tell to inspire Academy.

Elke week ontvang je twee online workshops. Aan het einde van elke workshop werk je de opgedane kennis uit in content. Hierin word je begeleid door de specialisten. De content gaat enerzijds over de voorstelling waar jij aan meewerkt. Anderzijds over de trainingen die je geeft. Deze content plaats je wekelijks op je eigen tijdlijn. Door dit consequent te doen ontstaat de persoonlijke social media campagne. Periodiek plaatsen wij jouw content ook op onze tijdlijnen. Hiermee bereiken we personen die geïnteresseerd zijn in Storytelling (groep 2). Die zich vervolgens kunnen aanmelden voor jouw training.

Zoom updates Theatertour

Je kunt je voorstellen dat we samen een bijzondere periode tegemoet gaan. Vooral als je beseft dat we met de theatertour landelijk bekendheid realiseren. We zijn immers met vele teams actief in 36 steden. Hoe leuk als we onze ervaringen met elkaar kunnen delen? Vandaar dat er om de week Zoom-updates zijn. Deze staan in het teken van verbinding en hier wordt voortgang van de Theatertour toegelicht.

Tijdsbesteding

Om succes te behalen vragen we je wel om tijd te investeren. Uiteraard begrijpen we dat je tijd kostbaar is. Vandaar dat ons programma effectief is ingedeeld. De twee workshops die je wekelijks krijgt duren ongeveer 45 minuten per workshop. Ze worden achter elkaar (live) gegeven. Elke workshop blijft 7 dagen online staan. Mocht je er één missen, dan kun je deze terugkijken. Samenvattend is je tijdsbesteding als volgt:


DuurTijdsbesteding
1,5 u. p. wk.| Online workshops
4,0 u. p. wk.| Uitwerken content
1,0 u. p. 2 wk.| Update Theatertour

Training groep 1:
Sprekers Theatertour

En nu … meer over het geven van trainingen. Vanuit Tell to Inspire gaan wij de sprekers werven. Als trainer ontvang je de aanmeldingen en vragen we jou om sprekers te selecteren. Vooraf informeren wij je over de richtlijnen waar hun verhaal aan dient te voldoen. Dit doen we via een Zoomsessie.

Na de selectie kan jij je eigen trainingsmethode bepalen. Trainen doe je voor een groep van maximaal 14 sprekers. Elke spreker staat 13 minuten op het podium, hier stem jij jouw training op af. Dit doe je één keer via een webinar en één keer op locatie. Tussentijds plan je één repetitie. Samenvattend is je tijdsbesteding als volgt:

DuurTijdsbesteding
2,0 u.| Zoomsessie over richtlijnen
1,5 u.| Webinar Storytelling geven
8,0 u.| 1-Daagse training op locatie
4,0 u.| Repetitie voorstelling
8,0 u.| Aanwezigheid 1e voorstelling

Het aantal uren dat je nodig hebt aan voorbereiding bepaal je zelf. Het kan zijn dat sprekers behoefte hebben aan een 1-op-1 ondersteuning. Je staat vrij om hier zelf invulling aan te geven.

Extra: eigen foto -en videoreportage

Als trainer worden er foto’s van je gemaakt wanneer je aanwezig bent tijdens de eerste voorstelling. Daarnaast ontvang je een after-movie van de voorstelling. Hierin wordt jouw naam als trainer vernoemd. De foto -en videoreportage kun je ideaal gebruiken voor social media en je portfolio.

Vergoeding en deelname:
Training groep 1

Het partnerprogramma inclusief de foto -en videoreportage is een eerste vorm van vergoeding. Dit vertegenwoordigt een waarde van € 2.450,-. Een tweede vorm is aan je eigen netwerk vragen om tickets te bestellen voor de theatertour. Van elk verkochte ticket wordt 70% gereserveerd, wat ten goede komt aan jou als trainer. 30% van de ticketprijs wordt verdeeld onder de locaties, operationele partners en onze organisatie. Om de exacte vergoeding te vernemen, nodigen we je uit voor een webinar. Hierin vertellen we de details over deze aanpak én de vergoeding. Per stad zoeken wij één Storytelling trainer, dus wacht niet te lang met aanmelden voor de webinar. Na deze webinar kun je direct inschrijven als trainer. Op de pagina met info over de theatertour kun je zien voor welke 36 steden wij een trainer zoeken.

Je bent overigens niet verplicht om tickets aan je netwerk aan te bieden. Als je hier vanaf ziet, dan vervalt deze vergoeding en bied jij je diensten aan als vrijwillige trainer. Je kan dan wel deelnemen aan het partnerprogramma én je ontvangt de foto -en videoreportage. Dit stelt je in staat om zichtbaar te worden voor groep 2, lees hieronder meer.

Training groep 2:
Geïnteresseerden in Storytelling

Groep 2 kun je alleen trainen als je ook groep 1 (sprekers theatertour) getraind hebt. Om groep 2 te bereiken is het belangrijk dat je content zichtbaar wordt op social media. Met het partnerprogramma garanderen wij dat de content van jou en je team minimaal 500.000 keer bekeken wordt. Dit is verdeeld over de negen weken dat jij je aan het partnerprogramma committeert. Verder zal het publiek tijdens de voorstelling geïnspireerd raken. Het is niet ondenkbaar dat personen in het publiek daarna ook Storytelling willen leren. Je begrijpt dat we hiermee het ideale platform hebben om Storytelling trainingen aan te bieden.

“Eigen profielpagina op Tell to Inspire.com”

Als jij geselecteerd wordt als Storytelling trainer, dan vragen we je om een eigen profielpagina aan te maken op onze website. Vanaf deze profielpagina kunnen dan trainingen geboekt worden die jij gaat geven.

Om jouw training te promoten vragen we je om één keer per maand een webinar te geven aan geïnteresseerden in Storytelling (groep 2). Dit mag dezelfde webinar zijn die je al aan groep 1 gegeven hebt. Als laatste vragen we je om twee keer per maand content over Storytelling aan te leveren. Jouw content publiceren wij op onze social media kanalen en website. Je staat voor een half jaar op onze website. Daarna gaan we samen evalueren en bepalen we of we onze samenwerking voortzetten. Samenvattend is je tijdsbesteding als volgt:

DuurTijdsbesteding
1 x 8 uur| Profielpagina online
1,5 u. p. mnd.| Webinar geven
8,0 u. p. mnd.| Uitwerken content

Het aantal uren wat je nodig hebt aan voorbereiding voor de webinar bepaal je zelf. De tijdsbesteding voor het uitwerken van de content is een indicatie. Je staat vrij om hier zelf meer tijd aan te besteden.

Vergoeding en deelname:
Training groep 2

Wij bieden de trainingen aan vanuit onze Tell to inspire Academy. Hierbij hanteren we een vaste prijsstelling per 1-daagse training. De trainingsmethode bepaal jij uiteraard. Als trainer krijg je een provincie toegewezen waarin je traint, hier ontvang je een ruime vergoeding voor. Om de vergoeding te vernemen nodigen we je uit voor een webinar, dit is dezelfde als waar we eerder over schreven. Hierin vertellen we alles over trainen van groep 1. Daarnaast vertellen we over de details, prijsstelling én de vergoeding die jij krijgt voor groep 2. Aanvullend vertellen we over de investering in o.a. social media advertenties. Deze advertenties gaan we extra inzetten om zoveel mogelijk geïnteresseerden voor Storytelling te krijgen.

Inhoud 9-weeks partnerprogramma

Nu onze aanpak bekend is, tref je onderstaand alles in één overzicht inclusief alle online workshops. Wij vinden het belangrijk dat je voelt én ervaart er niet alleen voor te staan. Vandaar dat er ook lunches met het team gepland staan. Deze zijn voor eigen kosten.

Door mee te doen investeer je minimaal … uur per week aan het partnerprogramma. Hierdoor kan je Storytelling trainingen geven én nieuwe klanten verwelkomen. Samenvattend is je tijdsbesteding als volgt:

Week
01Workshop | Mindset
Hoe creëer ik focus voor mijn doel?
Workshop | Content Strategie
Over online marketing
Theatertour | Zoom-update
02Workshop | Personal Branding
Welke … ?
Workshop | Copywriting
Tips ..
Theatertour | Webinar groep 1
Online storytelling training
03Workshop | Content Creatie
Hoe .. ?
Workshop | PR- Communicatie
Over …
Theatertour | Zoom-update
04Workshop | Storytelling
Welke … ?
Workshop | Vloggen
Tips …
Theatertour | Trainen groep 1
1 dag storytelling training op locatie
05Workshop | Social Impact
Welke … ?
Workshop | Mindset
Hoe blijf ik gemotiveerd?
Theatertour | Zoom-update
06Workshop | Fotografie
Over …
Workshop | Instagram
Tips …
Theatertour | Repetitie
Op locatie incl. lunch met team
07Workshop | Facebook
Welke …
Workshop | Linkedin
Hoe kan ik mijn netwerk uitbreiden?
08Theatertour | Eerste optreden
Op locatie incl. lunch met team
09Workshop | Online presenteren
Over …
Workshop | Sales
Tips …
Theatertour | Zoom-update
10Start | Traject groep 2 trainen
Theatertour | Afsluiting
Op locatie incl. lunch met team

Eigen trainingsprogramma aanbieden

Na het partnerprogramma bieden we de Storytelling trainingen aan voor groep 2. Welke data dit exact zijn bepaal jij zelf en staat vermeld op jouw profielpagina. Als trainer heb je wellicht ook een eigen trainingsprogramma. Ons advies is om dit als vervolgtraining aan te bieden nadat je groep 1 en 2 getraind hebt. Wij ondersteunen je hier graag bij. Vandaar dat wij als laatste workshops aanbieden gericht op het verkopen van je eigen training. Deze hebben als thema’s ‘Online presenteren’ en ‘Sales’ van je eigen training. Aansluitend kun jij jouw eigen trainingsprogramma via je eigen profielpagina aanbieden. Zodoende bereik je via Tell to Inspire.com ons landelijke netwerk.

“Alleen ga je sneller. Samen kom je verder.”

Start partnerprogramma

Ons eerste doel is zorgen dat we landelijk de teams met trainers compleet krijgen. Daarna gaan we de sprekers werven die jij kan trainen. Om vervolgens de startdatum van de theatertour bekend te maken. Naar verwachting starten we dan medio september met het partnerprogramma. Jij kunt helpen om dit allemaal te realiseren. Interesse? Meld je dan aan voor de eerder genoemde webinar.

Ter afsluiting

Je kan dit zien als een plan om in 9 weken nieuwe klanten te krijgen. Wij zien dit plan vooral als onderdeel van onze missie, te weten “Inspirerende verhalen vertellen én wereldwijd mensen stimuleren elkaar te helpen.” Juist door elkaar te helpen dragen we deze missie uit. Want één ding weten we zeker: We leven nu in een uitdagende periode waar inspirerende plannen het verschil maken. En dit is er één van! Doe mee en kijk later met trots terug welk aandeel jij gehad hebt. Jihaaaaaa …