Gezocht: Eventmanagers

Wij organiseren de Social Impact Theatertour. Hiervoor zoeken we Eventmanagers die de voorstelling(en) willen organiseren. Daarnaast bieden we een platform voor Eventmanagers die meer zichtbaarheid wensen op social media. Interesse? Sluit je dan aan bij Tell to Inspire. BELANGRIJK: Lees eerst alle info over de theatertour en kom daarna terug op deze pagina.Meedoen als Eventmanager,
wat houdt dat in?

Fijn dat je eerst even alle info over de theatertour gelezen hebt. Dan begrijp je de onderstaande toelichting beter. Goed, waar waren we gebleven? Laten we beginnen met meer zichtbaarheid op social media.

Wij kunnen ons voorstellen dat het soms uitdagend kan zijn om je als Eventmanager zichtbaar te maken. En dat je het liefst de hele dag events organiseert. Maar in deze huidige tijd kan dat best lastig zijn. Heb je er wel eens over nagedacht om jouw kennis aan te bieden als training? Je ziet nu immers een ‘verschuiving’ naar online events. Hier ligt ook een kans voor jou om op in te spelen. Hoe zou je het vinden als wij je hiermee helpen?

“Wij steunen je met twee verdienmodellen.”

Als dit je wat lijkt, dan verwelkomen we je graag bij onze Tell to Inspire Academy. Een platform dat samen met én voor jou zichtbaarheid creëert. Daarnaast integreren we jouw werkwijze in onze theatertour. Wij steunen je verder met twee verdienmodellen, waardoor jij betaald krijgt voor je diensten.Met twee groepen werken

Vanuit onze samenwerking werk je met twee groepen. De eerste groep bestaat uit teamleden van de theatertour. De tweede groep bestaat uit geïnteresseerden in (online) eventmanagement. Deze groep werkt niet mee aan de theatertour en wil om andere redenen getraind worden op gebied van (online) events. Voor beiden groepen geldt een andere aanpak én een andere vergoeding. Hierover later meer.

“Per stad zoeken wij één Eventmanager.”

Word onderdeel van een team

Wanneer je mee wilt doen, dan word je als Eventmanager onderdeel van een team van minimaal 35 personen. Dit is groep 1 waar je mee samenwerkt. Samen realiseren jullie in één stad een voorstelling. Als Eventmanager begeleidt jij dit team én ben je aanspreekpunt voor belanghebbenden. Je wordt ondersteunt met een uniek 9-weeks partnerprogramma. Dit programma draagt bij aan jouw zichtbaarheid als Eventmanager

Waarom is ons
partnerprogramma uniek?

Er worden online al veel programma’s aangeboden die te maken hebben met zichtbaarheid. Begrijpelijk doen ze de belofte van een te behalen succes. Wat nu als je enthousiast met een programma start en je na een paar weken laag in je energie zit? Hierdoor kan je het gevoel krijgen er alleen voor te staan. Waardoor het volgen van een programma minder voldoening kan geven en het gewenste succes uitblijft.

“Als team naar één doel toewerken.”

Met ons partnerprogramma reduceren wij dit gevoel omdat je als team naar één doel toewerkt. Namelijk het succesvol realiseren van een voorstelling. Via social media wordt zichtbaar wat jouw bijdrage als Eventmanager is geweest. Geïnteresseerden in (online) events zullen aan jou denken, indien ze hier meer over willen weten. Hierdoor kan jouw gewenste succes realiteit worden.Inhoud partnerprogramma

Ons partnerprogramma bestaat uit online workshops, samengesteld door een team van 19 specialisten. Wij geloven namelijk dat kennis van meerdere specialisten bijdraagt aan het gewenste succes. De kracht is verder dat het theoretische workshops zijn, waarvan je de opgedane kennis direct in de praktijk brengt. Dit doe je door uitvoering van een persoonlijke social media campagne. Laten we beiden even aan je toelichten.

Online workshops

Elke week krijg je toegang tot twee online workshops. Ze worden achter elkaar gegeven en duren ieder ongeveer 45 minuten. Mocht je er één missen, dan kun je deze gedurende 7 dagen terugkijken. Als Eventmanager verzoeken we je om ook één workshop te verzorgen. Jij geeft deze na de eerste voorstelling. Zodat je in jouw workshop kan refereren aan de theatertour. Onderstaand tref je een overzicht van alle workshops.

WeekThema workshop
01Mindset
Hoe creëer ik focus voor mijn doel?
Marketing en Content Strategie
Welke strategie zorgt voor resultaat?
02Personal Branding
Hoe inspireer je jouw doelgroep?
Copywriting
Tips voor schrijven van wervende teksten.
03Content Creatie
Hoe creëer je waardevolle content?
Social Impact
Hoe kan zingeving jouw missie ondersteunen?
04Storytelling
Over de structuur van een inspirerend verhaal.
PR -en Communicatie
Op welke manier bereik je de media?
05Vloggen en editten
Tips over videoproducties (o.a. met je mobiel).
Mindset
Hoe blijf je gemotiveerd?
06Fotografie met je mobiel
Hoe je met foto’s indruk maakt.
Instagram
Tips voor succes op Instagram.
07Facebook
Wat is (nog steeds) de kracht van Facebook?
Linkedin
Hoe kan ik mijn netwerk uitbreiden?
08Muziek en Dans
Over muziek en dans als communicatiemiddel.
Presenteren (als Dagvoorzitter)
Hoe hou je het (online) publiek geïnteresseerd?
09Sales (van jouw training)
Hoe verkoop ik zonder ‘salestechnieken’?
(Online) Eventmanagement
Hoe organiseer ik een (online) event?

Persoonlijke
social media campagne

Wekelijks wordt gevraagd om content te creëren. Dit is gekoppeld aan hetgeen je in de workshop geleerd hebt. Hierin word je begeleid door onze specialisten. De content gaat enerzijds over de voorstelling waar jij aan meewerkt. Anderzijds over jou en de trainingen die je gaat geven over (online) events. Deze content plaats je wekelijks op je eigen tijdlijn. Door dit consequent te doen ontstaat de persoonlijke social media campagne. Periodiek plaatsen wij jouw content ook op onze tijdlijnen.

Door deelname aan het partnerprogramma garanderen wij, dat de social media posts van jou en je team minimaal 500.000 keer bekeken wordt. Dit is verdeeld over de negen weken dat jij je aan het partnerprogramma committeert. Door deze aanpak bereiken we personen die geïnteresseerd zijn in events (groep 2). Verder zal ook het publiek geïnspireerd raken tijdens de voorstelling. Het is niet ondenkbaar dat personen in het publiek ook over (online) events willen leren. Je begrijpt dat we hiermee het ideale platform hebben om trainingen aan te bieden.Samenwerken groep 1:
Teamleden Theatertour

En nu … meer over begeleiding van het team. Indien jij als Eventmanager geselecteerd wordt, dan krijg je één stad toegewezen. Vanuit Tell to Inspire gaan wij de teamleden werven die in deze stad willen meedoen aan een voorstelling. Vooraf informeren wij je over het draaiboek van een voorstelling. Dit doen we via een Zoom-sessie. Vanuit Tell to Inspire werken wij samen met een landelijk Evenementenbureau. Zij zijn jouw aanspreekpunt en verzorgen deze Zoom-sessie.

Als het team compleet is, dan begeleidt je ze naar de voorstelling toe. Dit doe je gebaseerd op je eigen werkwijze, met het draaiboek als richtlijn. Je spreekt het team minimaal één keer via een Zoom-sessie. Afhankelijk van de behoefte bepaal je zelf welke contactmomenten je nog meer realiseert. Tussentijds plan je één repetitie. Tijdens de daadwerkelijke voorstelling ben je aanwezig om het team te begeleiden.

Eigen foto -en videoreportage

Als Eventmanager worden er foto’s van je gemaakt wanneer je aanwezig bent tijdens de eerste voorstelling. Daarnaast ontvang je een after-movie van de voorstelling. Hierin wordt jouw naam vernoemd. De foto -en videoreportage kun je ideaal gebruiken voor social media en je portfolio.

Vergoeding:
Begeleiding groep 1

Het partnerprogramma inclusief de foto -en videoreportage is een eerste vorm van vergoeding. Dit vertegenwoordigt een waarde van € 2.450,-. Een tweede vorm is aan je eigen netwerk vragen om tickets te bestellen voor de theatertour. Van elk verkochte ticket wordt 70% gereserveerd, wat ten goede komt aan jou als Eventmanager. 30% van de ticketprijs wordt verdeeld onder de locaties, operationele partners en onze organisatie. Om de exacte vergoeding te vernemen, nodigen we je uit voor een webinar. Hierin vertellen we over de details van deze aanpak én de vergoeding. De theatertour is in 36 steden en per stad zoeken wij slechts één Eventmanager. Wacht daarom niet te lang met aanmelden voor de webinar. Na deze webinar kun je direct inschrijven. Op de pagina met info over de theatertour kun je zien voor welke 36 steden wij een Eventmanager zoeken.Je bent overigens niet verplicht om tickets aan je netwerk aan te bieden. Als je hier vanaf ziet, dan vervalt deze vergoeding en bied jij je diensten aan als vrijwillig Eventmanager. Je kan dan wel deelnemen aan het partnerprogramma én je ontvangt de foto -en videoreportage. Dit stelt je in staat om zichtbaar te worden voor groep 2, lees hieronder meer.Training groep 2:
Geïnteresseerden in (online) events

Groep 2 kun je alleen trainen als je ook groep 1 begeleidt hebt. Om groep 2 te bereiken is het belangrijk dat je content zichtbaar wordt op social media. Vandaar dat het van belang is dat je jouw persoonlijke social media campagne uitvoert.

Als jij geselecteerd wordt als Eventmanager, dan vragen we je om een eigen profielpagina aan te maken op onze website. Vanaf deze profielpagina kunnen dan trainingen geboekt worden die jij gaat geven. Dit zijn 1-daagse Eventmanagement trainingen. Welke data dit exact zijn bepaal jij samen met ons en staat vermeld op jouw profielpagina. Het aantal training hangt af van de interesse die is ontstaan vanuit jouw persoonlijke social media campagne. Heb je nog nooit eerder een training gegeven? Dan helpen wij je met de structuur van een training.

Om jouw training te promoten vragen we je om één keer per maand een webinar te geven over (online) events. Verder vragen we je om twee keer per maand content over (online) events aan te leveren. Dit kan een artikel, blog of video zijn. Deze content publiceren wij op onze social media kanalen en website. Deze aanpak voeren we zes maanden uit. Daarna gaan we samen evalueren en bepalen we of we onze samenwerking voortzetten.

Vergoeding:
Training groep 2

Voor groep 2 geldt dat je één provincie krijgt toegewezen waarin je traint. Voor deze trainingen ontvang je een ruime vergoeding. Om de vergoeding te vernemen nodigen we je uit voor een webinar. Dit is dezelfde als waar we eerder over schreven. Hierin vertellen we dus ook alles over trainen van groep 2. Daarnaast vertellen we over de investering in o.a. social media advertenties. Deze advertenties gaan we extra inzetten, zodat we geïnteresseerden in (online) events kunnen werven.Aanvullende diensten
aanbieden als Eventmanager

Als Eventmanager kan je natuurlijk ook ingehuurd worden zonder dat je een training geeft. Ons advies is om dit aan te bieden nadat je met groep 1 en 2 samengewerkt hebt. Wij ondersteunen je hier graag bij. Vandaar dat de workshops ‘Online presenteren’ en ‘Sales’ opgenomen zijn in het partnerprogramma. Jouw diensten kun je dan aanbieden via je eigen profielpagina. Zodoende bereik je via Tell to Inspire.com ons landelijke netwerk.

Selectiecriteria voor deelname

Om samen het gewenste succes te behalen hanteren we een aantal selectiecriteria. Deze zijn o.a. dat je een eigen trainingsmethode hebt die je zowel klassikaal als online kan geven. Als je deze nog niet hebt, dan kunnen wij je hierbij ondersteunen. Daarnaast vragen we je om content te plaatsen op je eigen social media kanalen. In de webinar zullen we nog een aantal criteria bespreken. Nog belangrijker is dat je energie krijgt van onze samenwerking én kansen ziet voor jezelf.

Zoom-updates Theatertour

Als je geselecteerd wordt dan gaan we samen een bijzondere periode tegemoet. Vooral als je beseft dat we met de theatertour landelijk bekendheid realiseren. Hoe leuk als we onze ervaringen met elkaar kunnen delen? Vandaar dat er wekelijks Zoom-updates zijn. Deze staan in het teken van verbinding en hier wordt de voortgang van de Theatertour toegelicht.

“Alleen ga je sneller, samen kom je verder.”

Planning

Ons eerste doel is zorgen dat we in september de teams compleet hebben. In dezelfde periode start het partnerprogramma. Om vervolgens de startdatum van de theatertour bekend te maken. Naar verwachting is dit eind november. Jij kunt helpen om dit allemaal te realiseren. Interesse? Meld je dan aan voor de eerder genoemde webinar.

Jouw tijdsbesteding

Nu onze aanpak bekend is, tref je een inschatting van jouw tijdsbesteding per groep. Wij vinden het belangrijk dat je voelt én ervaart er niet alleen voor te staan. Vandaar dat er ook lunches met groep 1 gepland staan. Deze zijn voor eigen kosten. Onderstaand tref je de tijdsbesteding voor groep 1.

DuurGroep 1 – Tot medio nov. 2020
2 uur| Zoomsessie over draaiboek
16 uur| Workshops partnerprogramma
9 uur| Volgen Zoom-updates theatertour
48 uur| Creëren content social media
1 uur| Zoom-sessie aan team geven
1 uur| Webinar Eventmanagement geven
6 uur| Repetitie voorstelling incl. lunch
8 uur| Aanwezigheid 1e voorstelling

Het aantal uren dat je nodig hebt aan voorbereiding voor je Zoom-sessie aan het team én de webinar bepaal je zelf. Daarnaast investeer je tijd aan de algemene begeleiding van dit event. Je staat vrij om hier zelf invulling aan te geven. Hierdoor kun je zelf het beste inschatten hoeveel tijd dit in beslag neemt. Onderstaand tref je de tijdsbesteding voor groep 2.

DuurGroep 2 – Van medio nov. tot mei 2021
12 uur| Online profielpagina aanmaken
6 uur| Webinars Eventmanagement geven
8 uur| Volgen Zoom-updates samenwerking
30 uur| Creëren content social media

Opgeteld besteed je tot medio november ongeveer 91 uur aan onze samenwerking voor groep 1. Vanaf medio november richten we ons zes maanden op groep 2. Opgeteld besteed je aan voorbereiding hier minimaal 56 uur aan. Voor onze aanpak geldt wel; hoe meer tijd jij besteedt aan onze samenwerking én de voorbereiding, hoe meer betaalde trainingen je kunt geven.Ter afsluiting

Ons plan biedt je unieke kansen. Wij willen je niet overtuigen om mee te doen, maar zien graag dat je zelf inziet wat deze kansen zijn. Ter afsluiting; We leven nu in een uitdagende periode waarin we samen een verschil kunnen maken. Als je meedoet, dan zal je de kracht van het individuele collectief ervaren. Later zal je dan met trots terugkijken op het aandeel wat jij hierin gehad hebt. Jihaaaaaa …Fotografie van deze publicatie: Lisa Roos en Rob Ouwerkerk