Eventlocaties gezocht

Wij zijn Tell to Inspire en hebben als missie; ‘Mensen inspireren én stimuleren om elkaar te helpen’. Inspireren doen wij door het geven van workshops én door events te organiseren. ‘Elkaar helpen’, doen wij door sociale initiatieven te verbinden aan onze events.Wie willen wij helpen?

Onze maatschappij wordt getroffen door Corona. Bij ouderen ontstaat meer eenzaamheid. Familie komt beperkt op bezoek. Een uitje naar een event of de horeca wordt steeds uitgesteld. Wij vroegen ons af: ‘hoe kunnen wij events realiseren, waarbij wij ouderen én de getroffen branches helpen?’ De ‘Social Impact Tour’ is ons antwoord op deze vraag. Gedurende zes events staan inspirerende sprekersdansers en muzikanten op het podium. Elk event wordt live gestreamd. Daarna gaan wij de tour landelijk uitbreiden naar meerdere eventlocaties.


“Eventlocaties kunnen direct inkomsten genereren.


Hoe steunen wij eventlocaties?

Wij steunen eventlocaties door in 2021 hun zalen te huren voor onze events. Om dit te bekostigen verkopen we ‘Social Impact tickets‘. Kopers van de tickets kunnen het gestreamde event bekijken die in Haarlem gespeeld wordt. Eventlocaties in Nederland kunnen deze tickets ook verkopen. Hierdoor genereren ze inkomsten voor hun locatie én steunen ze de lokale horeca. Dit werkt als volgt:

 • Eventlocaties bieden ‘Social Impact tickets‘ aan via hun website;
 • Tell to Inspire reserveert € 25,- per verkochte ticket;
 • voor steun aan de locatie en de lokale horeca.

Eventlocaties die tickets verkocht hebben ontvangen hun gereserveerde bedrag. Gevraagd wordt een deel te besteden aan de lokale horeca. Zodat zij lunches of diners voor ouderen kunnen bereiden. Het andere deel dient als vooruitbetaling voor hun zaalhuur. De events eindigen 13 juli in Haarlem. Daarna zal Tell to Inspire de eventlocaties benaderen, om speeldata in hun eigen locatie te bespreken.

Meer weten over onze aanpak?

Ben je enthousiast over onze aanpak? Abonneer je dan voor één van onze Zoomsessies. Deze geven wij vanaf 5 maart elke vrijdag om 11:00 uur. Onze Zoomsessie kun je niet terugkijken omdat wij je graag persoonlijk ontmoeten.


‘Eventlocaties steunen de horeca.’


Hoe helpen we ouderen en de horeca?

Eventlocaties die deelnemen vragen we om een buurt- of verpleeghuis te benaderen. Ouderen kunnen namelijk het event bekijken…
…in hun eigen gemeenschapsruimte! Dit realiseren we door livestreaming.

Daarnaast wordt gevraagd om lokale horeca te benaderen. Zodat zij de lunches of diners kunnen bereiden. Deze kunnen bezorgd worden bij de buurt -of verpleeghuizen. De lunches of diners kunnen ouderen voor de livestream nuttigen.


“Elke eventlocatie ontvangt een ‘Social Mediakit’.”


Hoe zorgen we samen voor succes?

Iedere deelnemende eventlocatie wordt vermeld op Tell to Inspire.com. Om deelname te promoten bieden we een ‘Social Mediakit’ aan. De communicatieafdeling van de eventlocatie kan deze gebruiken. De inhoud bestaat uit:

 • Persbericht om naar lokale media te verzenden.
 • Zes kant-en-klare berichten om op social media te plaatsen.
 • 30 Gratis ‘Streaming tickets’ om te verloten (waarde € 390,-).
 • Tekst voor nieuwsbrief en website van de eventlocatie.
 • Aanvullende foto’s en video’s voor social media.

Door gebruik van de Social Mediakit zorgen we samen voor een groot bereik.Wanneer zijn de events?

De events worden zes keer gespeeld vanuit Haarlem. Per event staan er weer andere sprekers, dansers en muzikanten op het podium. De speeldata zijn:

 • Vr. 19 februari
 • Wo. 24 maart
 • Di. 13 april
 • Ma. 17 mei
 • Do. 24 juni
 • di. 13 juli

De uitzending kan na afloop online teruggekeken worden.Meer info over de tour?

Wil je meer lezen over de inhoud van het event, of wat we communiceren richting de kopers van de Social impact tickets? Klik dan hier en je kunt alles lezen.


“De tour is voortgekomen uit een initiatief van 2016.”


Hoe is Tell to Inspire ontstaan?

De Social Impact Tour van Tell to Inspire is geen tijdelijk Corona-initiatief. Het is voortgekomen uit een initiatief welke in 2016 is gestart. Met Tell to Inspire richten wij onze doelstellingen op 2029. Wil je hier meer over lezen? Klik dan op deze link.


Fotografie van deze publicatie: Lisa Roos en Rob Ouwerkerk


0 reacties op “Eventlocaties gezocht

Geef een reactie