Steun jij Danshuis Haarlem? Bestel tickets voor hun optreden.

Op 24 mei staan Eva Kruisman, Femke Lemon, Loïs Rooseman en Roby Roest als dansers op het podium tijdens de Social Impact Tour. Aansluitend dansen Doris Gijswijt en Emma Deen op 25 mei. Zij worden hierin begeleid door Haya Maëla van Danshuis Haarlem, samen met Lene Van Alten. Dit is via een livestream te bekijken vanuit Theater DeLaMar in Amsterdam.


Wat is de Social Impact Tour?

Dit zijn voorstellingen met als thema: ‘Dit ben ik echt‘. Op het podium staat een inspirerend team van sprekers, dansers, muzikanten en cabaretiers. Tijdens de voorstelling inspireren zij gedurende 75 minuten met hun indrukwekkende optredens.

Hoe maken de dansers social impact?

Alle dansers zijn onderdeel van een team dat impact wil maken. Dit gebeurt op twee manieren; Ze zetten samen een inspirerend optreden neer. Daarnaast hebben alle teamleden een sociaal initiatief gekozen dat ze persoonlijk willen steunen. De dansers hebben gekozen voor het dansproject van Danshuis Haarlem, genaamd ‘Jong talent aan zet’. Aan dit initiatief wordt een deel van de ticketopbrengst gedoneerd. Wil jij hier ook onderdeel van zijn? Bestel hieronder je ticket. Met dit ticket kun je de livestream ook later terugkijken.
Welk sociale initiatief hebben jullie gekozen?

Er is gekozen voor Jong Talent aan Zet. Dit is de titel van de nieuwe dansvoorstelling van de Vooropleiding van Danshuis Haarlem en wordt in de maand juli een aantal keer opgevoerd op een nog geheime locatie… In totaal doen daar 20 dansers aan mee tussen de 12 en 18 jaar, allemaal talentvol, met ambitie om zich verder te ontwikkelen in Dans, sommigen zelfs als beroep.
De zes dansers vertellen:
“We hebben veel te lang stilgezeten en voelen dat we nu eindelijk weer aan zet zijn!
Dit doen we door mee te werken aan de Social Impact Tour, maar ook door een hele bijzondere dansvoorstelling te maken op een spannende plek in Haarlem.
Ons thema is Vrijheid en dat uit zich al in onze manier van werken. We krijgen van de choreografen veel ruimte om heel zelfstandig aan de slag te gaan, zelf dansmateriaal te maken, gedichten en liedjes te schrijven, en kostuums te ontwerpen. We creëren ieder ons eigen personage en het voelt daardoor ook dat we ons naast als danser ook als mens kunnen ontwikkelen.”
De dansers kunnen jullie bijdrage goed gebruiken voor de productionele kosten, dus alles wat te maken heeft met de techniek, kostuums, decors, publiciteit etc. We willen er een mooie, professionele en inspirerende voorstelling van maken!
Meer info: www.danshuishaarlem.nl/voorstellingen

Openhartige vragen

Waar ben je trots op?
Femke: Ik denk op wie ik aan het worden ben. Ik begin er steeds meer achter te komen wat ik wil zonder dat er een goed of fout is. Ik ben veel aan het leren over mezelf en wat belangrijk is voor mij. Daar ben ik op dit moment wel trots op.
Emma: Ik ben trots op het feit dat ik goed zorg voor mezelf en in mezelf geloof.
Doris: Ik ben heel trots op mezelf, hoe ver ik ben gekomen eigenlijk met alles. En als het eventjes niet goed gaat dat ik me weer herpak.

Waarin wil je nog groeien?
Roby: Ik hoop nog meer naar mezelf toe te groeien zodat ik ook daadwerkelijk kan zeggen dat ik dit echt ben.
Lois: Ik zou graag in het moment willen leven, niet denkend aan vroeger of de toekomst.
Femke: Zoveel. In alles eigenlijk. Op dit moment misschien dat ik niet zoveel oordeel over alles.

Waar ben jij echt dankbaar voor?
Eva: Ik ben dankbaar voor alle super lieve en mooie mensen om mij heen die mij hebben laten groeien als mens en mij hebben gemaakt tot wie ik nu ben.
Femke: Voor alles wat ik om heen heb. Mensen, dans, muziek, omgeving.

Wat heb jij vandaag geleerd?
Eva: Ik heb vandaag geleerd dat de gedachten die je hebt in je hoofd, je hele stemming kunnen bepalen.

Door wie voel jij je vaak gesteund?
Lois: mijn ouders. ze helpen me altijd. ze willen alleen maar het beste voor me en staan altijd achter mijn keuzes.

Wat maakt jouw dag compleet?
Lene: Als mijn voeten en benen moe zijn van het dansen.
Emma: Een Harry Styles video.
Doris: Wat mijn dag compleet maakt is lekker zonnig weer, buiten afspreken met
vriendinnen, lekker eten, als ik een doel behaald heb en in de avond met de hele familie op de bank.

Hoe wil je herinnerd worden?
Emma: Zoals ik ben.
Doris: Ik wil graag herinnerd worden als iemand die echt iets bereikt heeft, maakt niet uit wat, maar dat ik daarvoor mijn best heb gedaan.

Wat is jouw levensmotto?
Roby: Mijn levensmotto is ‘Dat zien we dan wel’.
Eva: Ontneem jezelf geen dingen omdat je te streng voor jezelf bent
Emma: Uiteindelijk heeft het leven toch geen doel, dus laten we het maar leuk houden voor elkaar.

Waar ben je erg aan gehecht?
Lois: Aan mijn familie en Dans
Lene: Ik ben zeer gehecht aan mijn spulletjes, maar voornamelijk de verhalen en ideeën waar die spulletjes symbool voor staan.

Wat mogen wij van jullie deelname verwachten?

Vijf van de dansers, Doris, Emma, Eva, Femke en Lois hebben een solo gemaakt vanuit het thema “Dit ben ik echt”. Ze hebben daarvoor vooral gekeken wat ze zich van zichzelf kunnen herinneren toen ze ongeveer 3 jaar oud waren.
De solo van Roby is gemaakt door Lene. Lene heeft zich daarvoor vooral laten inspireren door Roby zelf.

Deze voorstelling willen ze hun dans ook graag aan iemand opdragen.
Zo willen Lene en Roby de solo opdragen aan alle dagdromers in de wereld. Doris en Lois dansen voor hun ouders. Doris omdat zij haar altijd steunen in wie ze is en wat ze doet. Lois vindt het bijzonder dat haar ouders zo’n positieve invloed hebben gehad op wie ze nu is. Eva danst voor haar zusje Bibian en Femke voor haar vader, waarmee ze zo’n sterke band hebben. Emma draagt haar dans op aan aan Nagyi, omdat ze haar al zo lang niet heeft gezien en haar mist.Over de voorstelling

Mis niets van deze fantastische voorstelling en zorg dat je ingelogd bent tijdens het voorprogramma. Kijk de livestream vanaf je laptop of tablet. Je kunt ook streamen naar je TV met een Google Chromecast of Apple TV kastje. Wil je interactief meedoen? Zorg dan dat je jouw mobiele telefoon bij de hand hebt. Deze kun je gebruiken voor het stellen én beantwoorden van vragen. Het gehele programma kun je hier bekijken.


Wat is ons doel?

Vanuit de ticketopbrengst willen we de huidige productie betalen. Daarnaast gaat er een deel naar het sociale initiatief, dit gebeurt in twee stappen.

STAP 1: 30% van het bovengenoemde streefbedrag wordt gedoneerd aan het sociale initiatief. Per verkocht ticket is dat € 8,-.
De overige € 19,- wordt geïnvesteerd in de huidige productie.

STAP 2: Zodra het streefbedrag behaald is wordt 70% gedoneerd aan het sociale initiatief. Per verkocht ticket is dat € 19,-.
De overige € 8,- wordt geïnvesteerd in toekomstige producties.


Zij gingen je voor …

Jacqueline Birringer

€109,00 25 mei 2021

Anoniem

€5,45 25 mei 2021

Anoniem

€5,45 24 mei 2021

fiene

€8,72 24 mei 2021

Anoniem

€5,45 24 mei 2021

Anoniem

Daylight Dance

€1,09 24 mei 2021

0 reacties op “Steun jij Danshuis Haarlem? Bestel tickets voor hun optreden.

Geef een reactie