Steun jij Daley Jansen? Bestel tickets voor haar bijdrage.

Op 25 mei fotografeert Daley Jansen tijdens de Social Impact Tour. Deze is via een livestream te bekijken vanuit Theater DeLaMar in Amsterdam.


Wat is de Social Impact Tour?

Dit zijn voorstellingen met als thema: ‘Dit ben ik echt‘. Op het podium staat een inspirerend team van sprekers, dansers, muzikanten en cabaretiers. Tijdens de voorstelling inspireren zij gedurende 75 minuten met hun indrukwekkende optredens.

Hoe maakt Daley social impact?

Daley is onderdeel van een team dat impact wil maken. Dit gebeurt op twee manieren; Ze zetten samen een inspirerend optreden neer. Daarnaast hebben alle teamleden een sociaal initiatief gekozen dat ze persoonlijk willen steunen. Daley Jansen heeft gekozen voor UN women. Aan dit initiatief wordt een deel van de ticketopbrengst gedoneerd. Wil jij hier ook onderdeel van zijn? Bestel hieronder je ticket. Met dit ticket kun je de livestream ook later terugkijken.
Waarom heb je voor dit sociale initiatief gekozen?

Als vrouw die leeft in een land waar je het over het algemeen goed hebt, ben ik me juist bewust van dat er vrouwen op de wereld zijn die niet in een land leven waar ze hun dromen kunnen waarmaken. In Saoedi-Arabie mag je nog steeds niet autorijden als vrouw. In delen van Papoea-Nieuw-Guinea is het bijna de norm dat je als vrouw gewoon word geslagen door je man. Vrouwen zijn al zo lang “ondergeschikt” aan mannen en op veel plekken op de wereld is dat nog steeds zo. Zelfs hier in Nederland merk ik dat ik soms als vrouw nog anders word behandeld. Dat kan écht niet meer. Als vrouw voel ik deze noodzaak voor gendergelijkheid waarschijnlijk wat sterker.

Wat gebeurt er met jouw donatie?

Ik kan nog niet leven van fotografie, maar ik zet me voor dit evenement volledig voor UN Women in. In de toekomst hoop ik wel iets met fotografie te kunnen doen waarbij ik ook mezelf kan steunen én iets voor een ander kan doen.

Openhartige vragen

Waar ben je trots op?
Dat ik mijn hart ben gaan volgen en ben gestopt met mijn vorige baan. Ondanks dat  het vrij spannend was om dat in een onzekere periode te gaan doen. Maar ik kon niet meer anders, ik deed mijn werk al 7 jaar en ik was ongelukkig en continue gespannen. Elke dag gefrustreerd naar je werk toe gaan heeft effect op wie je bent als persoon. Het heeft lang geduurd voordat ik weer mezelf was. En het was ook niet makkelijk in de corona periode, maar ik heb er nog steeds geen dag spijt van gehad, ook al heb ik soms nog wel een beetje stress van “Wat wil ik nu echt en wat ga ik doen?”.

Waarin wil je nog groeien?
Ik wil me sowieso continue blijven ontwikkelen in fotografie, maar ook in wat meer durven. Ik heb jarenlang helemaal niet laten zien wie ik echt ben, een baan die niet bij me paste, mijn creativiteit onderdrukt. Ik wil groeien in wie ik ben, durven dingen te zeggen en te doen en me niet druk maken wat anderen van mij denken.

Waar ben jij echt dankbaar voor?
In tegenstelling tot sommige andere mensen, dat ik in Nederland woon. Ik vind het onbegrijpelijk dat mensen durven te zeggen dat Nederland een dictatuur is of dat je hier niet vrij bent. Ik ben echt dankbaar dat ik in dit welvarende land woon waar je recht hebt op ondersteuning zoals uitkeringen, maar ook goede en betaalbare zorg en dat je mag zeggen wat je wilt hier. Natuurlijk gaan dingen hier ook mis, maar ik kijk toch vooral nu naar de dingen die hier wel goed zijn. Er zijn landen waar ze nu de gevolgen van Corona moeten dragen waar ze geen enkele cent aan uitkering, subsidie of wat dan ook krijgen. Waar ze niet eens opgenomen worden meer in ziekenhuizen en onnodig sterven. Ik denk dat sommige mensen dat niet genoeg beseffen.

Wat heb jij vandaag geleerd?
Dat ik ironisch genoeg als ex-planner beter mijn eigen planning in de gaten moet houden, want ik ben veel te laat met deze vragenlijst insturen…


Door wie voel jij je vaak gesteund?
Cliché: Natuurlijk door mijn beste vriendinnen, mijn vriend, mijn ouders. Ik heb echt wel een warme omgeving. Ik ben niet iemand die 10000 volgers heeft en een mega kennissenkring, maar ik heb echt mazzel met mijn ouders en vriendinnen en vriend die mijn gekheid altijd hebben meegemaakt en me nooit zijn afgevallen.

Wat maakt jouw dag compleet?
Een gave bestemming, fotocamera, zonnetje, lekker eten. Vooral lekker eten.

Hoe wil je herinnerd worden?
Als iemand die integer was, behulpzaam, veel gereisd heeft, veel van de wereld wist en hele mooie foto’s maakte ;). Ik zou herinnerd willen worden als iemand die meer voor de maatschappij heeft gedaan dan ik tot nu toe heb gedaan, dus ik moet nog even kracht bijzetten.

Wat is jouw levensmotto?
Komt wel goed, niet zo moeilijk doen. Ik ben zelf eigenlijk een veel te grote stresskip soms, dus ik neem mijn eigen motto niet eens altijd ter harte. Maar dat gaat meer om persoonlijke dingen zoals mijn baan of conflicten met buren of vrienden bijv. Ik maak me echt niet druk om problemen tijdens reizen, ik los alles wel op. Vorig jaar zaten we bijna vast in Vietnam, nou ja, dan moet ik daar een paar maanden leven. Zo ben ik dan ook. Komt altijd wel goed. Vieze kleding, een vlekje op de bank of wat dan ook, kan wel in de was, jammer dan. Ik kan wat dat betreft heel makkelijk zijn, ben niet zo moeilijk. Ja voor mezelf soms, maar niet in het dagelijks leven. Mensen maken zich veel te druk om stomme kleine dingen, terwijl er echte grote belangrijke dingen gebeuren waar we ons druk om kunnen maken.

Waarvoor heb je het laatst gehuild?
Tijdens een documentaire over een man die onterecht in de gevangenis heeft gezeten. Seaspiracy misschien nog recenter. Ik kan me echt heel verdrietig maken om onrechtvaardige dingen. Sommige mensen hebben zoveel pech, of leven ergens waar zoveel leed is, waar mensenrechten worden geschonden. Pfff.

Waar ben je erg aan gehecht?
Buiten mijn familie, vriend, vrienden en katten: mijn camera en Macbook. Wij drieën zijn echt de Holy Trinity. Ik kan niet zonder.

Wat mogen wij van jouw deelname verwachten?

Eind 2016 kocht ik pas mijn eerste “echte” spiegelreflexcamera. Toen is de “obsessie” begonnen. Ik ben altijd wel bezig geweest met beeld achteraf. Grafisch ontwerpen vroeger en nu meer fotografie. Als kind hoor je mij regelmatig “Mag ik ook filleme” op video’s zeggen. Ik zie gauw of ik ergens een foto van wil. Een goede compositie of een mooie framing van iets valt me gelijk op. Ik hou van fotografie dat dicht bij het echt zit, maar met een beetje extra levendigheid. Ik hou van kleur, maar ik houd niet van teveel manipulatie of onrealistische beelden. Van oververzadigde landschappen en extreme contrasten blijf ik weg. Van zwart-wit meestal ook, maar soms past het. Over het algemeen let ik op mooie kleuren, scherpe beelden en probeer ik verschillende composities uit. Ik had nooit gedacht dat ik meer met fotografie zou doen dan reizen fotograferen, maar sinds vorig jaar ben ik ook begonnen met betaalde klussen. Ik heb nog geen ding dat echt “mij” is, ik ben namelijk iemand die veel probeert en meestal lukt het ook wel wat ik voor ogen heb. Ik begon voornamelijk met mijn reizen fotograferen, ik ben gek op reizen en vooral andere culturen. Toen ging dat langzaam over naar portretten, food fotografie, product en reportagefotografie. Ik ga best ver voor fotografie. In Vietnam zijn we bijv. 4,5 uur op de scooter het Mekong Delta gebied in gegaan. Je ziet veel meer van een land als je de niet-toeristische route neemt. Ik ga rustig midden op straat op mijn buik gaat liggen als ik denk dat dat een mooie compositie is. Dit ga ik ook proberen in het theater. Ik heb nog nooit theater of show gefotografeerd, maar ik ben benieuwd wat er uit gaat komen. Het belangrijkste vind ik dat ik veel kan laten zien van wat er te zien was, dus groothoek foto’s van het hele theater maar ook zeker close-ups van elke kandidaat. Althans, dat ga ik proberen.Over de voorstelling

Mis niets van deze fantastische voorstelling en zorg dat je ingelogd bent tijdens het voorprogramma. Kijk de livestream vanaf je laptop of tablet. Je kunt ook streamen naar je TV met een Google Chromecast of Apple TV kastje. Wil je interactief meedoen? Zorg dan dat je jouw mobiele telefoon bij de hand hebt. Deze kun je gebruiken voor het stellen én beantwoorden van vragen. Het gehele programma kun je hier bekijken.


Wat is ons doel?

Vanuit de ticketopbrengst willen we de huidige productie betalen. Daarnaast gaat er een deel naar het sociale initiatief, dit gebeurt in twee stappen.

STAP 1: 30% van het bovengenoemde streefbedrag wordt gedoneerd aan het sociale initiatief. Per verkocht ticket is dat € 8,-.
De overige € 19,- wordt geïnvesteerd in de huidige productie.

STAP 2: Zodra het streefbedrag behaald is wordt 70% gedoneerd aan het sociale initiatief. Per verkocht ticket is dat € 19,-.
De overige € 8,- wordt geïnvesteerd in toekomstige producties.


Zij gingen je voor …

Nadine Feller

€5,45 24 mei 2021

Mandy Jansen

€29,43 5 mei 2021

Frank

€29,43 30 april 2021

Pleh

Niels Paulus

€29,43 30 april 2021

Grote klasse Dale.!!

Jose Bakkenes

€32,70 30 april 2021

Sylvia Smits

€29,43 29 april 2021

0 reacties op “Steun jij Daley Jansen? Bestel tickets voor haar bijdrage.

Geef een reactie