Steun jij Amber Van Leeuwen? Bestel tickets voor haar optreden.

Op 25 mei staat Amber van Leeuwen op het podium tijdens de Social Impact Tour. Deze is via een livestream te bekijken vanuit Theater DeLaMar in Amsterdam.


Wat is de Social Impact Tour?

Dit zijn voorstellingen met als thema: ‘Dit ben ik echt‘. Op het podium staat een inspirerend team van sprekers, dansers, muzikanten en cabaretiers. Tijdens de voorstelling inspireren zij gedurende 75 minuten met hun indrukwekkende optredens.

Hoe maakt Amber social impact?

Amber is onderdeel van een team dat impact wil maken. Dit gebeurt op twee manieren; Ze zetten samen een inspirerend optreden neer. Daarnaast hebben alle teamleden een sociaal initiatief gekozen dat ze persoonlijk willen steunen. Amber Van Leeuwen heeft gekozen voor Alzheimer Nederland. Aan dit initiatief wordt een deel van de ticketopbrengst gedoneerd. Wil jij hier ook onderdeel van zijn? Bestel hieronder je ticket. Met dit ticket kun je de livestream ook later terugkijken.
Waarom heb je voor dit sociale initiatief gekozen?

Ik heb voor Alzheimer Nederland gekozen, omdat ik mijn steentje bij wil dragen aan het (in de toekomst) voorkomen van deze ziekte.   

Dit omdat dementie zoveel mensen raakt, zo ook mij. Bij mijn lieve opa Frans is een paar jaar geleden Alzheimer geconstateerd. Mijn opa en ik waren altijd 4 handen op één buik. We maakten mooie wandelingen en voerden goede gesprekken. Over van alles eigenlijk, school, liefde, het leven.   
  
Door de dementie heb ik afscheid moeten nemen van opa zoals ik hem ken. Wanneer ik hem nu zie, voeren we vaak dezelfde gesprekken. Maar ondanks dat: hij vertelt de verhalen op een manier zoals hij dat altijd deed, als een echte motivator en inspiratiebron. In mijn hart weet ik dan ook dat het diezelfde opa is als vroeger.   

Maar toch is het lastig en confronterend. Je mist een deel van de persoon. Wat ik over mijn opa vertel, is helaas herkenbaar voor velen. Daarom zamel ik geld in voor Alzheimer Nederland. 

Wat gebeurt er met jouw donatie?

De donatie wordt gebruikt voor een ontzettend mooi en toepasselijk onderzoek: namelijk het effect van muziek op mensen met dementie en depressie. Het is een onderzoek in samenwerking met wetenschappers uit Nederland, Noorwegen, Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Turkije. Toen ik over dit onderzoek hoorde wist ik meteen dat dít mijn doel zou worden.   

Openhartige vragen

Waar ben je trots op?
Ik ben trots op het feit dat ik de afgelopen jaren meer en meer mijn hart ben gaan volgen! Wanneer je fijn werk hebt en alles goed loopt, is het heel verleidelijk gewoon door te gaan met wat je deed.  

Door echt naar mijn gevoel te luisteren, heb ik ervaren wat ik echt het liefste doe; zingen voor mensen op die momenten die ertoe doen. Ik zet mijn passie in om iets toe te voegen op de bijzondere momenten. Dat voelt zo gaaf! Ik ben minder in loondienst gaan werken en heb hierdoor tijd vrijgemaakt om Concert op Maat neer te zetten! 

Ik heb daarin een heel duidelijk doel: minder álles willen doen. Ik merk dat ik in mijn hoofd vaak met 100.000 dingen tegelijk bezig ben. Om mij heen hoor ik dat veel mensen hiermee ”worstelen”, misschien jij zelf ook wel.   

Ik wil heel graag groeien in het verder kunnen loslaten; je kúnt nu eenmaal niet alles op 1 dag doen. Daarbij heb je namelijk ook nog eens het risico dat je niet geniet van hetgeen je op dat moment doet. Zonde! 

Wat maakt jouw dag compleet?
Ik heb drie elementen die mij erg veel voldoening geven, al helemaal als ze allemaal terugkomen in combinatie met elkaar. Allereerst is dat tijd doorbrengen met mijn geliefden: mijn vriend Mark, familie, vrienden.. én natuurlijk onze kat Bowy 😊.  

Dat kan zijn een fijne wandeling maken, een spel spelen (helemaal opnieuw ”uitgevonden” tijdens covid-19, vooral Catan, Qwixx en Clever raad ik je aan!) een goed gesprek of lekker op de bank een serie kijken.  

Daarnaast, wie had dat verwacht, zingen. Vooral wanneer ik een optreden aan het voorbereiden ben; dan geniet ik alleen al van de voorpret.  

Verder hoort sporten voor mij ook in dit rijtje. Een fijn rondje hardlopen of krachttraining. Pre-corona deed ik dit in de sportschool, maar inmiddels heb ik op zolder een aardige verzameling aan gewichten. Heerlijk op de momenten dat het mij uitkomt!     

Wat is jouw levensmotto?
Elk nadeel heeft zijn voordeel (al zijn er uiteraard extreme voorbeelden te noemen waar die voordelen niet te vinden zijn😉)! Niet alles gaat altijd goed. En zeker niet alles is makkelijk. Ik vind het heel belangrijk om te denken in kansen, misschien wel juist als dingen anders lopen dan dat je zou hebben  gedacht/gewild. Hiervoor moet je creatief zijn, en dan wanneer je het niet verwacht ontstaan hieruit weer nieuwe kansen! Want sluit de ene deur, dan opent er weer een andere.   

Waarvoor heb je het laatst gehuild?
Toen een paar maanden geleden de sleutel van mijn ouderlijk huis werd overgedragen. Mijn ouders zijn na  

26 jaar huwelijk gescheiden, waardoor ook het huis werd verkocht. Een huis waar ik, ook al woonde ik al een tijd niet meer ´thuis´, vaak terugkwam om samen te zijn met mijn ouders en 2 lieve zusjes, Roos en Yara.   

Aanvankelijk had ik niet verwacht dat de verkoop van het huis mij nog zoveel zou doen. Vanaf de scheiding voelde het namelijk al niet meer als ”thuis”; het waren vooral de herinneringen met z’n allen. Maar toen het moment daar was, werd ik toch even overvallen door de emotie.  

Wat mogen wij van jouw deelname verwachten?

Muziek is voor mij verbinding maken. Daarom ga ik tijdens mijn optreden voor de Social Impact Tour zingen van mens tot mens, live. Ik hoor je denken.. Wat bedoelt ze precies?     

Ik bedoel hiermee dat ik op 25 mei speciaal voor iemand ga zingen die naast mij op het podium staat!     

En niet zomaar iemand. Tijdens de tour zing ik om geld in te zamelen voor Alzheimer Nederland. Alzheimer heeft impact op de gehele samenleving. Op de persoon met dementie, maar ook op de directe omgeving van diegene; partner, goede vrienden, mantelzorgers..  

Tijdens mijn optreden ga ik dan ook voor iemand zingen die direct of indirect met Alzheimer te maken heeft. Om via muziek contact met iemand te maken waarbij dat geen vanzelfsprekendheid (meer) is. Of juist om iemand in het zonnetje te zetten die altijd voor de ander klaarstaat! Over de voorstelling

Mis niets van deze fantastische voorstelling en zorg dat je ingelogd bent tijdens het voorprogramma. Kijk de livestream vanaf je laptop of tablet. Je kunt ook streamen naar je TV met een Google Chromecast of Apple TV kastje. Wil je interactief meedoen? Zorg dan dat je jouw mobiele telefoon bij de hand hebt. Deze kun je gebruiken voor het stellen én beantwoorden van vragen. Het gehele programma kun je hier bekijken.


Wat is ons doel?

Vanuit de ticketopbrengst willen we de huidige productie betalen. Daarnaast gaat er een deel naar het sociale initiatief, dit gebeurt in twee stappen.

STAP 1: 30% van het bovengenoemde streefbedrag wordt gedoneerd aan het sociale initiatief. Per verkocht ticket is dat € 8,-.
De overige € 19,- wordt geïnvesteerd in de huidige productie.

STAP 2: Zodra het streefbedrag behaald is wordt 70% gedoneerd aan het sociale initiatief. Per verkocht ticket is dat € 19,-.
De overige € 8,- wordt geïnvesteerd in toekomstige producties.


Zij gingen je voor …

Wouter Breukers

€29,43 24 mei 2021

Maak de wereld mooier!!

Ans Boots

€29,43 24 mei 2021

Mooie actie!

Sara

Luverei

€29,43 24 mei 2021

Roy van Leeuwen

Vevisol

€29,43 24 mei 2021

Succes Amber!

Anoniem

€29,43 23 mei 2021

André van Ginkel

€81,75 22 mei 2021

Heel veel succes Amber met dit mooie initiatief!


0 reacties op “Steun jij Amber Van Leeuwen? Bestel tickets voor haar optreden.

Geef een reactie