Social Impact

Nationaal initiatief steunt ouderen, de event- en horecabranche

Voorstellingen die inspireren en stimuleren om elkaar te helpen.

In deze tijd groeit de eenzaamheid, zo ook bij ouderen. De event- en horecabranche gaan opnieuw een uitdagend jaar tegemoet. Om hier positieve verandering in te brengen start Tell to Inspire de ‘Social Impact Tour’ met als missie; ‘Mensen inspireren én stimuleren om elkaar te helpen’. Een nationaal initiatief gesteund door Omapost, BNI, het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties samen met Bagels & Beans.


Het thema van de events: ‘Dit ben ik echt’

Elk event wordt landelijk gestreamd. Op het podium staan inspirerende sprekers, dansers, muzikanten en cabaretiers. Een interactief event waarbij verbinding met elkaar centraal staat. Juist nu belangrijk, in een lastige periode waarin het contact onderling zo gemist wordt.

Het doel

Tell to Inspire bestaat uit een team van zo’n 50 professionals die samen impact willen maken. Dit bereiken zij door Social Impact tickets aan te bieden. Een deel wordt besteed aan productie van de tour. Met het andere deel willen zij eenzaamheid bij ouderen draaglijker maken en de horeca steunen vanuit de ticketopbrengst.

Aandacht voor elkaar

Aan horecaondernemers, zoals Bagels & Beans, wordt gevraagd om lunches voor  ouderen te bereiden. Om ze vervolgens aan te bieden bij buurt- en verpleeghuizen in hun eigen woonplaats. Bij de lunches ontvangen ouderen een persoonlijke ansichtkaart, verzorgd door Omapost.nl. Daarna kijken zij in hun gemeenschapsruimte via livestreaming naar het event.

Onze ambassadeurs

Netwerkorganisatie BNI en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties steunen dit initiatief. Zij delen als eersten lunches en kaarten uit, hiermee trappen zij de Social Impact Tour af. Daarna worden in steden door heel Nederland de events uitgebreid.

Elk event wordt live gestreamd

De tour zou oorspronkelijk februari starten, via een livestream uit Haarlem. Vanwege de avondklok is de datum en locatie verplaatst naar Amsterdam. Via onderstaande video tref je een toelichting. Of bekijk de post via LinkedIn of Facebook.Alleen samen

Tell to Inspire roept jou, maar ook gemeentes, bedrijven en netwerkorganisaties op om bij dit initiatief aan te sluiten. Meer weten? Ga voor meer informatie en tickets naar www.telltoinspire.com/social-impact/


Voor de media

Bij interesse bieden wij graag 20 plekken aan op de gastenlijst. Zodat jullie lezers via livestreaming het eerste event kunnen bekijken. Sinds 2019 besteedt Tell to Inspire aandacht aan eenzame ouderen. Zie YouTube video https://youtu.be/-GJ4jyAEHWo.

De foto in dit bericht kunt u rechtenvrij plaatsen. Voor meer informatie over dit bericht kunt u, bij voorkeur via WhatsApp, contact opnemen met Nicole van der Ploeg, communicatieadviseur en trainer van Tell to Inspire via 06 – 181 30 543 of via e-mail info@telltoinspire.com.


Initiatiefnemer Tell to Inspire Social Impact Theatertour. Het initiatief waarbij de eventbranche zijn krachten bundelt voor de wederopbouwperiode.

0 reacties op “Nationaal initiatief steunt ouderen, de event- en horecabranche

Geef een reactie

Spring naar toolbar