Events

Social Impact Theatertour

Voorstellingen die inspireren én stimuleren om elkaar te helpen.

Wij zijn Tell to Inspire en hebben als missie; ‘Mensen inspireren én stimuleren om elkaar te helpen’. Inspireren doen wij door het geven van workshops én door theatervoorstellingen te organiseren. ‘Elkaar helpen’, doen wij door sociale initiatieven te verbinden aan onze voorstellingen.Wie willen wij helpen?

Onze maatschappij wordt getroffen door Corona. Bij ouderen ontstaat meer eenzaamheid. Familie komt beperkt op bezoek. Een uitje naar het theater of de horeca wordt steeds uitgesteld. Wij vroegen ons af: ‘hoe kunnen wij voorstellingen realiseren, waarbij wij ouderen én de getroffen branches helpen?’ De ‘Social Impact Theatertour’ is ons antwoord op deze vraag. Gedurende zes voorstellingen staan inspirerende sprekers, dansers en muzikanten op het podium. Wij starten 28 januari bij Theater Philharmonie Haarlem. Elke voorstelling wordt live gestreamd.


Maak eenzaamheid draaglijker,
steun de horeca én de theaters.


Hoe verlenen wij steun?

Tell to Inspire biedt verschillende tickets aan, waaronder ‘Social Impact tickets‘. Met een deel van de ticketprijs helpen wij de getroffen horeca. Zij maken diners voor ouderen, die landelijk verdeeld worden over verpleeghuizen. Ouderen kunnen het diner in hun gemeenschapsruimte nuttigen. Daarna kijken zij via livestreaming naar de voorstelling. Een aantal ouderen worden betrokken in de voorstelling. Via webcams vragen we of ze een wens hebben. Vanuit Tell to Inspire helpen wij om die wensen te vervullen.


“Elke voorstelling kan teruggekeken worden.”


Wat krijg je bij een ‘Social Impact ticket’?

Bij de ticket zit een link om de livestream thuis te bekijken. Met de ticketopbrengst zijn wij in staat om:

 1. diners voor ouderen te verzorgen;
 2. theaters en ZZP’ers in de eventbranche in te huren;
 3. én social impact partners te steunen.

Eén van onze partners is Bagels & Beans. Vanwege Corona gaan de vestigingen van Bagels & Beans door een uitdagende periode. Dat is jammer, want zij maken (h)eerlijke bagels, koffie en thee. Vandaar dat wij koffie of thee bij je ticket aanbieden. Dit kan je online bestellen en per post ontvangen. De koffie kan in de vorm van bonen of filtermaling besteld worden. Heerlijk om te drinken tijdens de pauze van onze voorstelling. Wil je online een bagelmenu bestellen? Gebruik dan de kortingsvoucher die bij jouw ticket zit.

Ontvang een aanvullend cadeau

Iedereen die een ticket besteld ontvangt als aanvullend cadeau een online workshop. Leuk voor jezelf of als cadeau om weg te geven. Je kunt kiezen uit meerdere workshops, waaronder ‘Inspireren door Storytelling‘. Wellicht dat je na die workshop besluit om je als spreker van Tell to Inspire aan te melden.

Kijk wanneer het jou uitkomt

Ben je enthousiast over ons initiatief, maar komt kijken naar de livestream ongelegen? Steun ons alsnog door een ticket te bestellen. De voorstelling kan namelijk teruggekeken worden.Welke tickets zijn er nog meer?

Je kunt ook een ‘Thuis eten ticket‘ bestellen. Hiermee kun je naar de livestream kijken én eten bestellen. Bij de ticket ontvang je een voucher van € 12,50. De voucher is te besteden via Thuisbezorgd.nl. Als laatste kun je een ‘Streaming ticket‘ bestellen. Deze geeft toegang tot de livestream.


Thema voorstelling:
Dit ben ik echt.


Waar gaat de voorstelling over?

Het thema van de voorstelling is: ‘Dit ben ik echt‘. Op het podium worden persoonlijke verhalen verteld. Elk verhaal met een inspirerende levensles voor het publiek. Verdeeld over alle voorstellingen staan achttien sprekers op het podium. Eén van de sprekers is Anne Teerink uit Eindhoven. Dit is haar verhaal …Wie staan er nog meer op het podium?

De Corona-maatregelen treffen velen artiesten. Vandaar dat wij dans en muziek verwerkt hebben in de voorstelling. Eén van de muzikanten is Melanie Reindertsen uit IJsselstein. Zij stond in de finale bij ‘We Want More’ van SBS6. Op 13 en 20 januari staat ze op het podium van Tell to Inspire! Bekijk hier haar optreden bij SBS6.Data voorstellingen

Een voorstelling duurt van 19:15 tot 21:15 uur, dit is inclusief een pauze. Onderstaand tref je alle data:

 • Do. 28 januari
 • Vr. 12 februari
 • Vr. 19 februari
 • Ma. 8 maart
 • Wo. 24 maart
 • Di. 13 april

“Met de theatertour realiseren we werkgelegenheid.”


Wat kost een ticket?

Wij zijn je dankbaar als je een ticket besteld. Hierdoor zijn wij in staat om werkgelegenheid te creëren voor muzikanten en dansers. De prijzen van de tickets zijn:

 • Social Impact ticket á € 49,-
  – Schenk ouderen een diner
  – Ontvang koffie of thee
  – Livestream thuis kijken
  – 1 Workshop cadeau á € 13,-
 • Theater ticket á € 39,-
  – Zitplaats in theater
  – 1 Workshop cadeau á € 13,-
 • Thuis eten ticket á € 29,-
  – Livestream thuis kijken
  – Thuisbezorgd.nl voucher
  – 1 Workshop cadeau á € 13,-
 • Streaming ticket á € 13,-
  – Livestream thuis kijken
  – 1 Workshop cadeau á € 13,-


Tickets bestellen

Laat je verrassen door onze unieke voorstelling, waarin wij samen een gevoel van verbinding creëren. Juist nu, in een tijd vol maatschappelijke uitdagingen.

Ontvang na bestelling een PDF met aanvullende info.Wat mag je als kijker verwachten?

Een voorstelling is opgedeeld in delen. Elke deel bestaat uit één optreden. Na elk optreden houdt de presentator een interview. Via de chat kun je zelf ook vragen stellen.

Aan de kijkers stelt de presentator ook vragen, gebaseerd op het thema ‘Dit ben ik echt’. Als je wilt, dan verschijn je op het grote scherm dat op het podium staat. Door jouw verhaal te delen, inspireer je weer anderen.

In elke deel gaan wij samen ‘social impact’ creëren. Kijkers worden in groepjes (online) met elkaar verbonden. Dit gebeurt via ‘breakout rooms’. Onderstaand een schermvoorbeeld van een breakout room met negen personen.Hoe creëren wij nog meer social impact?

Wij creëren ook social impact door te luisteren naar kijkers die wensen hebben (#durftevragen). Wellicht heb je zelf een vraag? Je zult versteld staan wie jou kan helpen, zodra jij jouw wens uitspreekt. Je kunt besluiten of je actief meedoet in de breakout room, of dat je liever als toeschouwer meekijkt.In welke steden komt de theatertour?

Wij starten in Haarlem en gaan de voorstellingen in 2021 uitbreiden. Onderstaand tref je de geselecteerde steden.

Groningen
– Groningen
– Hoogezand
– Veendam

Friesland
– Leeuwarden
– Drachten
– Sneek

Drenthe
– Assen
– Emmen
– Hoogeveen

Overijssel
– Zwolle
– Enschede
– Deventer

Flevoland
– Lelystad
– Almere
– Dronten

Gelderland
– Arnhem
– Nijmegen
– Apeldoorn

Utrecht
– Utrecht
– Amersfoort
– Veenendaal

Noord-Holland
– Haarlem
– Amsterdam
– Zaanstad

Zuid-Holland
– Den Haag
– Rotterdam
– Leiden

Zeeland
– Middelburg
– Vlissingen

Noord-Brabant
– ’s-Hertogenbosch
– Eindhoven
– Tilburg
– Breda

Limburg
– Maastricht
– Venlo
– HeerlenHoe is Tell to Inspire ontstaan?

De Social Impact Theatertour van Tell to Inspire is geen tijdelijk Corona-initiatief. Het is voortgekomen uit een initiatief dat in 2016 is gestart. Met Tell to Inspire richten wij onze doelstellingen op 2029. Wil je hier meer over lezen? Klik dan op deze link.


Hoe bekijk ik de livestream van een voorstelling? – Klik hier –

Hoe bestel ik eten via Thuisbezorgd.nl? – Klik hier –

Hoe kan ik aanmelden voor een workshop? – Klik hier –

Hoe wissel ik mijn ontvangen vouchers in? – Klik hier –

Hoe kan ik de voorstelling in het theater bekijken – Klik hier –

Hoe kan ik als theater meedoen? – Klik hier –

Hoe kan ik als verpleeghuis meedoen? – Klik hier –


Fotografie van deze publicatie: Lisa Roos en Rob Ouwerkerk


Initiatiefnemer Tell to Inspire Social Impact Theatertour. Het initiatief waarbij de eventbranche zijn krachten bundelt voor de wederopbouwperiode.

0 reacties op “Social Impact Theatertour

Geef een reactie

Spring naar toolbar