Events

Social Impact Theatertour

Voorstellingen die inspireren en stimuleren om elkaar te helpen.

Wij zijn Tell to Inspire en hebben als missie; ‘Mensen inspireren én stimuleren om elkaar te helpen’. Inspireren doen we door het geven van workshops én door theatervoorstellingen te organiseren. ‘Elkaar helpen’, doen we door sociale initiatieven te verbinden aan onze voorstellingen.Wie willen we helpen?

Onze maatschappij wordt getroffen door Corona. Bij ouderen ontstaat meer eenzaamheid. Familie komt beperkt op bezoek. Een uitje naar het theater of de horeca wordt steeds uitgesteld. Wij vroegen ons af; ‘Hoe kunnen we voorstellingen realiseren, waarbij we ouderen én de getroffen branches helpen?’ De ‘Social Impact Theatertour’ is ons antwoord op deze vraag. Gedurende zes weken staan inspirerende sprekers, dansers en muzikanten op het podium. We starten 22 december bij Theater Philharmonie Haarlem. Elke voorstelling wordt live gestreamd en kan door 30 personen bezocht worden in het theater.


‘Maak eenzaamheid draaglijker,
steun de horeca én de theaters.’


Hoe creëren we social impact?

Wij bieden verschillende tickets aan, waaronder ‘Social Impact tickets’. Met een deel van de ticketprijs helpen wij getroffen horeca. Zij maken diners voor ouderen, die landelijk verdeeld worden over buurt -en verpleeghuizen. Ouderen kunnen het diner in hun gemeenschapsruimte nuttigen. Daarna kijken ze gezamenlijk naar de voorstelling via Smart TV’s. Een aantal ouderen worden betrokken in de voorstelling, door via webcams te vragen of ze een wens hebben. Vanuit Tell to Inspire helpen we om de wensen te vervullen.


“Wij waarderen je steun.”


Wat ontvang je bij een ‘Social Impact ticket’?

Indien je besluit om een ticket te bestellen, dan waarderen wij je steun. Daarom ontvang je bij aankoop het onderstaande:

 1. Een link om de livestream te bekijken.
 2. Een voucher voor 250 gram ‘Social Impact Coffee’.
 3. Een voucher voor één van onze online workshops.

De koffie kan je online bestellen als filterkoffie, bonen of cups. Deze worden thuis bezorgd, zodat je hier tijdens de pauze van kunt genieten. Met het voucher voor de workshops kun je kiezen uit meerdere workshops, waaronder ‘Inspireren door Storytelling‘. Wellicht dat je na die workshop zelfs besluit, om je als spreker van Tell to Inspire aan te melden.

Overige workshops om uit te kiezen zijn: ‘(Smartphone) Fotografie‘, ‘Online Presenteren‘ of ‘Organiseren van een online event‘. Leuk voor jezelf of om cadeau te geven.


Thema voorstelling;
‘Dit ben ik echt.’


Waar gaat de voorstelling over?

Thema van de voorstelling is, ‘Dit ben ik echt’. Op het podium worden persoonlijke verhalen verteld. Elk verhaal met een inspirerende levensles voor het publiek. Verdeeld over alle voorstellingen staan twaalf sprekers op het podium. Eén van de sprekers is Anne Teerink uit Eindhoven. Dit is haar verhaal …Wat mag je als kijker verwachten?

Aanvullend zijn er optredens van dansers en muzikanten. Een voorstelling duurt anderhalf uur en is opgedeeld in delen. Elke deel bestaat uit één optreden. Na elk optreden houdt de presentator een interview. Via de chat kun je zelf ook vragen stellen.

Aan de kijkers stelt de presentator ook vragen, gebaseerd op het thema ‘Dit ben ik echt’. Als je wilt, dan verschijn je op het grote scherm dat op het podium staat. Door jouw verhaal te delen, inspireer je weer andere kijkers.

In elke deel gaan we samen ‘social impact’ creëren. Kijkers worden in groepjes (online) met elkaar verbonden. Dit gebeurt via ‘breakout rooms’. Onderstaand een schermvoorbeeld van een breakout room met negen personen.Hoe creëren we nog meer social impact?

We creëren ook social impact door te luisteren naar kijkers die wensen hebben (#durftevragen). Wellicht heb je zelf een vraag? Je zult versteld staan wie jou allemaal kan helpen, zodra jij jouw wens uitspreekt. Je kunt besluiten of je actief meedoet in de breakout room, of dat je liever als toeschouwer meekijkt. Ben je als publiek in het theater aanwezig? Dan word je ook interactief bij de voorstelling betrokken.

Unieke voorstelling

Laat je verrassen door onze unieke voorstelling, waarin we samen een gevoel van verbinding creëren. Juist nu, in een tijd vol maatschappelijke uitdagingen.Welke tickets zijn er nog meer?

Je kunt ook een ‘Thuis eten ticket‘ bestellen. Hiermee kun je naar de livestream kijken én de lokale horeca steunen. Bij de ticket ontvang je een voucher van € 13-, zodat je eten voor thuis kunt bestellen. Wil je liever een zitplaats in het theater? Bestel dan een ‘Theater ticket‘. Bestel snel, want deze zijn beperkt. Als laatste kun je een ‘Streaming ticket‘ bestellen. Deze geeft toegang tot de livestream.


“Alle tickets zijn inclusief voucher voor een workshop.”


Data voorstellingen en workshops

Op elke datum dat we een voorstelling hebben, worden overdag de workshops gegeven. Deze zijn online en duren een uur. De voorstellingen zijn ’s avonds. Bij bestellen van je ticket kun je de gewenste data en tijd selecteren. Onderstaand tref je alle data:

 • Di. 22 december | Kerst
 • Di. 29 december | Oudjaar
 • Wo. 13 januari
 • Wo. 20 januari
 • Do. 28 januari
 • Do. 4 februari

“Met de theatertour realiseren we werkgelegenheid.”


Wat kost een ticket?

We zijn je dankbaar als je een ticket besteld. Hierdoor zijn wij in staat om de theaters te betalen en de horeca te steunen. Maar ook werkgelegenheid te creëren voor ZZP-ers in de eventbranche. De tickets die je kunt bestellen zijn:

 • Social Impact ticket á € 49,-
  – Livestream thuis kijken
  – Schenk oudere een diner
  – Voucher voor koffie
  – Voucher voor workshop
 • Theater ticket á € 29,-
  – Zitplaats in theater
  – Voucher voor workshop
 • Thuis eten ticket á € 19,-
  – Livestream thuis kijken
  – Voucher van € 13,- voor eten
  – Voucher voor workshop
 • Streaming ticket á € 9,-
  – Livestream thuis kijken
  – Voucher voor workshop

“Bestel direct je tickets.”


Onderstaand kun je direct tickets bestellen. Hiervoor doorloop je de volgende stappen:

 1. Selecteer gewenste datum.
 2. Selecteer type ticket.
 3. Vul gegevens in en reken af.
 4. Ontvang ticket en vouchers per e-mail.

‘Thuis eten tickets’ zijn vanaf 24 november te bestellen.
In welke steden komt de theatertour?

We starten in Haarlem en gaan de voorstellingen in 2021 uitbreiden. Onderstaand tref je de geselecteerde steden. Als je een ‘Social Impact ticket’ bestelt, dan kun je zelf aangeven in welke stad je een oudere wil laten genieten van een diner. Zo maken we door heel Nederland de eenzaamheid wat draaglijker. Onderstaand de selectie:

Groningen
– Groningen
– Hoogezand
– Veendam

Friesland
– Leeuwarden
– Drachten
– Sneek

Drenthe
– Assen
– Emmen
– Hoogeveen

Overijssel
– Zwolle
– Enschede
– Deventer

Flevoland
– Lelystad
– Almere
– Dronten

Gelderland
– Arnhem
– Nijmegen
– Apeldoorn

Utrecht
– Utrecht
– Amersfoort
– Veenendaal

Noord-Holland
– Haarlem
– Amsterdam
– Zaanstad

Zuid-Holland
– Den Haag
– Rotterdam
– Leiden

Zeeland
– Middelburg
– Vlissingen

Noord-Brabant
– ’s-Hertogenbosch
– Eindhoven
– Tilburg
– Breda

Limburg
– Maastricht
– Venlo
– HeerlenOnze partners

Vanuit Tell to Inspire Events organiseren wij de theatertour. Hierin werken we samen met fantastische partners. Wij zijn trots dat ons netwerk aan partners dagelijks groeit. We beseffen ook dat groei altijd begint met een selecte groep die in ons initiatief gelooft. Onderstaand een overzicht van deze partners:

Philharmonie Haarlem | Verpleeghuis Sint Jacob | Verpleeghuis Reinalda | Social Impact Coffee | BNI Netwerkorganisatie | Taat & De Regt Catering | Tell to Inspire Academy Workshops | Van Ons Webdevelopment | Triple Tree Callcenters | GVR Communicatie | Sanna Langereis Expressie Expert | Comfortworks Fotografie | Estelle Cohen | Adda van Zanden | Jarle Laurens | Quoc An Nguyen | Marc Van Hal | En vele anderen …Hoe is Tell to Inspire ontstaan?

De Social Impact Theatertour van Tell to Inspire is geen tijdelijk Corona-initiatief. Het is voortgekomen uit een initiatief welke in 2016 is gestart. Met Tell to Inspire richten wij onze doelstellingen op 2029. Wil je hier meer over lezen? Klik dan op deze link.


Fotografie van deze publicatie: Lisa Roos en Rob Ouwerkerk


Initiatiefnemer Tell to Inspire Social Impact Theatertour. Het initiatief waarbij de eventbranche zijn krachten bundelt voor de wederopbouwperiode.

0 reacties op “Social Impact Theatertour

Geef een reactie