Social Impact

Overlijden mevr. Van Huis (99) zorgt voor oproep tot verbinding

Mevr. Van Huis vertelde eerder dat het belangrijk is om contact met elkaar te zoeken. Namens haar is de oproep gedaan om dit op 8 oktober te doen.

8 oktober 2019 stond gepland als een feestelijke dag. Mevrouw Van Huis zou 100 jaar worden. Zij was verbonden aan Stichting Goed doen voor een ander en kreeg in 2017 landelijke bekendheid tijdens een lezing over eenzaamheid. Net voor haar 100-ste is ze overleden.


Ze vertelde ons eerder dat het belangrijk is om contact met elkaar te zoeken. Namens haar is de oproep gedaan om dit op 8 oktober te doen. Gevraagd is om op die dag eens een kopje koffie te drinken met iemand die dit kan waarderen. Naasten een berichtje te sturen of op te bellen, om te vertellen hoe belangrijk deze persoon is.

Met daarbij het verzoek om anderen te inspireren. Door dit op 8 oktober te delen via social media met de  #mevrouwvanhuisZodat op deze manier mevrouw Van Huis geëerd wordt en alsnog haar 100e verjaardag gevierd wordt. Door elkaar te contacten zorgen we samen dat haar leven van betekenis was.De oproep zorgde dat op 8 oktober vele personen hier gehoor aan gaven. Dankzij het delen op social media werden honderdduizenden personen bereikt.  Een reactie van één van de deelnemers was; “Jullie actie heeft mij aangezet om het contact met mijn moeder weer op te zoeken. Stap voor stap komen we nu weer tot elkaar.

Mevrouw Van Huis is belangrijk geweest voor Stichting Goed doen voor een ander. Wil je lezen over het voorbestaan van de stichting? Lees dan het artikel ‘Er was eens Goed doen voor een ander‘.


Initiatiefnemer Tell to Inspire Social Impact Theatertour. Het initiatief waarbij de eventbranche zijn krachten bundelt voor de wederopbouwperiode.

0 reacties op “Overlijden mevr. Van Huis (99) zorgt voor oproep tot verbinding

Geef een reactie

Spring naar toolbar